3. februar 2010

zeeeeeh.... tako predvidljivo!

Akademija se je pri letošnjih nominacijah zelo močno držala napovedi raznih združenj, ki so nominirance izbrali pred njo. Od 20 igralcev nominiranih za nagrado igralskega ceha, jih je kar 19 dobilo tudi nominacijo za oskarja. Le Diane Kruger je bila zamenjana z Maggie Gyllenhaal.

Vseh pet režiserjev nominiranih za oskarja je bilo nominiranih tudi za nagrado režiserskega ceha in kar osem za oskarja nominiranih filmov je bilo nominiranih za nagrado producentskega združenja - namesto Star Trek in Invictius je Akademija raje nominirala The Blind Side in A Serious Man. Slednji mi je všeč, prve odločitve pa še sedaj ne razumem.

6 komentarjev:

  1. The Blind Side -- je za moje pojme precej povprečen, neposeben in nepomemben film. Sporočilo je dobro, kako bi bogati lahko sponzorirali nesrečneže. Na roko gre ljudem, ki forsirajo ta film v Ameriki, da je zgodba resnična. Vprašanje, koliko je praksa in ne singularen dogodek. Vsekakor se ne čudim, da je film v Ameriki tako popularen. Naj dobi še kakšnega oskarja!! :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. jp čez lužo je neverjetno popularen... verjetno zato ker ma v sebi malo tega "american dram" faktorja - vse je mogoče, tudi za nepismene, debele afroameričane. tak film za ljudske množice...

    OdgovoriIzbriši
  3. Navajam še nekaj možnih vplivov. Box Office Mojo pravi proračun/zaslužek 29/240 milijonov dolarjev, fi-ju. Pri čemer je zaslužek zgolj domestic. Le kakšen bo foreign delež. Pri Avatarju je recimo 70 %. Tu bo mogoče obratno.

    1. Republikanci so dobri ljudje.

    2. Ameriški nogomet. (Še vedno razumem zelo malo o njem, he, he, številnim filmom navkljub.)

    3. Sandra Bullock bo zdaj postavila rekord, ko bo dobila oskarja in malino v istem letu. Če bo. Prav mogoče bo! Amerika je dežela novih in novih rekordov.

    OdgovoriIzbriši
  4. o ja, Box Office ima letos kar velik vpliv na odločitev akademije - Avatar, District 9, Up, Barabe in Blind Side - pet velikih zaslužkarjev med nominiranci. predvidevam, da si zaradi tega obetajo veliko gledanost. Pa še šinfat jih ne morejo, ker so nominirali tudi bolj resne filme. tale poteza z 10 nominacijami jim je kar dobro ratala.

    ha ha, ja republikanci so že dobri ljudje, samo 90% Hollywoodčanov je pa demokratov ;)
    mislim, da je bil fuzbal večji faktor kot politika - sicer pa se tudi jaz ne na eno ne na drugo ne zastopim najbolje :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Po drugi strani so tile v najboljšem primeru komaj kaj povrnili: An Education, The Hurt Locker, Precious (že kar zaslužkar, se mi zdi), A Serious Man.

    V Hollywoodu 90 % demokratov? Nisem vedel. :D Vsekakor bi bilo treba raziskati, od kje denar, kdo so producenti. Povsem republikanski brain washing film ni, ker se spomnim nekaj hecanja na "lastni-republikanski" račun. In Sandra Bullock je ko ena Sarah Palin, ki je tudi mnogim iz njenega tabora komična figura, čeprav jo obožujejo.

    Glede dvakratnih filmskih nominacij sem videl dober tvit:

    http://twitter.com/alwayswatching/status/8556246799

    OdgovoriIzbriši
  6. The Hurt Locker je bil mislim da celo v minusu nekaj časa - oskar bo pa verjetno navrgel še kak milijonček zraven od prodaje dvdjev in b-rayjev, ker v kinu je itak že poleti štartal

    glede tweeta se pa popolnoma strinjam - če bi ostalo pri 5 nominirancih za film, bi bili to verjetno tisti, ki so nominirani za režijo +/- eden

    OdgovoriIzbriši