2. februar 2010

And the nominees are...

V glavnem po pričakovanjih, še posebej to velja za vse igralske kategorije, režijo in scenarij. Nekaj presenečenja pa velja izpostaviti. Sicer pa je celoten seznam nominirancev objavljen na praktično vsakem spletnem portalu, tukaj je povezava do tistega na Imdbju.



The Blind Side je nominiran za najboljši film... tega mislim, da ni napovedal prav noben kritik ali kak drug amaterski napovedovalec. Zgodba sama po sebi namreč ni prav nič posebnega - kolikokrat smo že videli glavnega junaka pomagati drugemu nemočnemu bitju, res pa da v tem primeru ne gre za povsem nesebično dejanje... ampak vseeno... že vidim kritike, kako dežujejo po Akademiji :) Kritik pa verjetno ne v kategoriji najboljših tujejezičnih filmov, kjer so letos izbrali pričakovane naslove, vključno z glavnima favoritoma: francoski Prerokom in nemškim Belim trakom.

Prijetno presenečenje je nominacija za scenarij za zares izvrstno politično satiro In the Loop ter nominacija za francosko-belgijsko risanko Secret of Kells.

Fullscreen capture 2.2.2010 152435.jpg

Bitka bivših zakoncev se medtem nadaljuje. Cameronov Avatar in The Hurt Locker, njegove bivše žene Kathryn Bigelow, sta prejela vsak po devet nominacij. Z osmimi jim sledijo Tarantinove Neslavne barabe.

Meryl Streep je pričakovano dobila že svojo 16. nominacijo! To so štiri nominacije več, kot jih imata njena najbližja zasledovalca - Jack Nicholson in Katharine Hepburn. Drži pa tudi manj želen naziv igralke, ki je največkrat ostala praznih rok. Tudi letos malo dvomim, da ji bo uspelo premagati Sandro Bullock.

Med 20 nominiranci za igro jih pet že ima oskarja, oziroma šest, če štejemo tudi Matta Damona, ki je oskarja dobil za scenarij Dobrega Willa Huntinga. Kar dvanajst jih je prvič nominiranih, med njimi tudi 80-letni Christopher Plummer, ki je postal tretji najstarejši nominiranec v svoji kategoriji. Rekord še vedno drži Hal Holbrook, ki je bil leta 2008 star 82 let, ko so ga nominirali za Into the Wild. Najmlajši nominiranki za igro sta 24-letni Anna Kendrick in Carey Mulligan. Prva je sicer nekaj mesecev mlajša.

Vse nominacije v glavnih kategorijah bodo seveda nekoliko bolje analizirane tekom tega meseca. Časa imamo vse do 7. marca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar