14. februar 2010

Kaj se dogaja z Nio?

Se spomnite Nie Vardalos? Zaslovela je leta 2002 kot Toula Portokalos v vele uspešnici Moja obilna grška poroka. Sprva je šlo za mono-komedijo v kateri je ta kanadska igralka z grškim poreklom nastopala in jo tudi sama napisala. Ko jo je videla Rita Wilson, žena Toma Hanksa, je vedela, da jo je treba predelati v film in z možem sta se ponudila kot producenta. Imela sta prav. Komedija, s proračunom 5 milijonov dolarjev, je samo v Severni Ameriki zaužila več kot 240 milijonov zelencev, čeprav ni bila niti en teden povsem na prvem mestu tedenskih lestvic. To je svojevrsten rekord, saj take cifre ni dosegel še noben film brez enega samega tedna na vrhu. Poleg tega ostaja daleč najbolj dobičkonosna romantična komedija v zgodovini (drugo-uvrščena Kaj ženske ljubijo, je zaslužila "le" slabih 183 milijonov).

A po velikem uspehu o Nii, ki si je za svoj prvi filmski scenarij prislužila celo nominacijo za oskarja, nismo več veliko slišali. Morda se ujeli kakšno epizodo Mojega obilnega grškega življenja, nadaljevanke izpeljane po filmski zgodbi, ki pa ni dočakala niti konca prve sezone. Vardalosva sicer ni spala na lovorikah, vendar sta bila njena naslednja dva scenarija precejšnji razočaranji. No, prvi je bil morda še vsaj delno zabaven, drugi pa totalno prepocukrana romanca v kateri je ponovno združila moči Johnom Corbettom.

Celozaslonsko zajemanje 14.2.2010 203902.jpg

Connie in Carla je nekakšen remake klasičnega Nekateri so za vroče, v kateri se dve neuspešni kabaretski plesalki na lovu pred mafijo zatečeta v gejevski bar in kot transvestitki s svojimi nastopi navdušite obiskovalce. V zabavnem poklonu mjuziklu, je predmet poželenja namesto Marilyn Monroe, predstavljal David Duchovny, Niino partnerico v zločinu pa je odlično odigrala Toni Collette. Nia je bila sicer nekoliko manj odlična, a še vedno precej boljša kot v svojih dveh naslednjih polomijah. V Moje življenje v ruševinah, za katerega sicer ni napisala scenarija, je upodobila turistično vodičko po Grčiji, v svojem režijskem prvencu I Hate Valentine's Day pa cvetiličarko, ki se ne upa zaljubiti, dokler ne sreča tistega pravega, itak! Film je skupek vseh možnih klišejev in morda preveč sladek celo za današnji dan, kot lahko vidite na spodnji sliki.

valentinesdayihateeee45458.JPG

Ni komentarjev:

Objavite komentar