1. februar 2010

Sandra najboljša in/ali najslabša igralka leta?

Bo Sandra Bullock najboljša in najslabša igralka v istem letu? To se lahko celo zgodi. Danes so namreč objavili nominacije za zlate maline, nagrade za najslabše filmske dosežke preteklega leta in na seznamu je tudi Sandy. Ne sicer z isto vlogo, s katero naj bi osvojila oskarja, temveč z vlogo v komediji All About Steve. A tudi ta, manj kot 5 dolarjev vreden kipec maline, ne bo lahko osvojiti saj so njene konkurentke sama zvezdniška imena: Beyonce, Miley Cyrus, Megan Fox in Sarah Jessica Parker.

Fullscreen capture 1.2.2010 223057.jpg Fullscreen capture 1.2.2010 223354.jpg

A tudi če bo Sandri uspelo dobiti obe nagradi, ne bo prva igralka, ki ju bo imela. To je pred jo "uspelo" že Faye Dunaway, Marlonu Brandu, Charltonu Hestonu, Laurenceu Olivieru, Robertu Benigniju, Halle Berry in Lizi Minnelli. Druge slavne osebe, ki prav tako ponosno razkazujejo oskarja in skrivajo malino, vendar ne nujno v igralskih kategorijah so še Sofia Coppola, Ben Affleck, Kevin Costner in Prince. Prav posebne omembe pa sta vredna James Coco in Amy Irving. Oba sta bila namreč nominirana za obe nagradi za isto vlogo - on za Only When I Laugh leta 1982, ona pa za Yentl leta 1984. Nobeden od njiju ni bil nagrajen z nobeno od nagrad.

Največ, vsak po sedem, nominacij imata znanstvenofantastični Transformerji in komedija Land of the Lost. Letos so dodali še tri posebne kategorije za "počastitev" najslabših filmov in igralcev preteklega desetletja. Med temi še posebej nečastnimi nominiranci so tudi Madonna, Jennifer Lopez, Paris Hilton, John Travolta in Ben Affleck.

Fullscreen capture 1.2.2010 220839.jpg
Ricki: It's turkey time. Larry Gigli: Huh? Ricki: Gobble, gobble.

Celoten seznam nominirancev za jubilejno, 30., podelitev Golden Raspberry Awards, kot se uradno imenujejo Razzies ali po naše zlate maline si lahko ogledate na spletni strani fundacije, ki deluje prav s tem namenom. Prvič so maline podelili že leta 1981, udeležilo pa se jih je ducat ljudi. Naslednja štiri leta se je občinstvo vedno znova podvojilo in četrto leto so o njih že poročali na CNNu. Ustanovitelj Golden Raspberry Fundation, John Wilson, je imel zanimivo idejo postaviti nekakšno protiutež oskarjem in nagrajevati najslabše filmske izdelke leta. Za 25 dolarjev letno se lahko vsak včlani v društvo in glasuje, za 500 dolarjev pa si lahko kupite kar dosmrtno članstvo. Kot vedno so nominacije razglasili en dan pred oskarji. Zlate maline pa že tradicionalno razdelijo eno noč pred največjim hollywoodskim dogodkom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar