27. februar 2010

Sandra in njena malina

Sinoči sem si pogledal tisti drugi letošnji film Sandre Bullock. Ne tistega, ki ji je prinesel nominacijo za oskarja, temveč za zlato malino, All About Steve. In res sem se vprašal zakaj. Ok, Sandra v njem res ne blesti, vendar kot več kot je pokazala, iz tako bednega scenarija verjetno tudi Meryl Streep ne bi mogla izvleči. Malino si po mojem mnenju bolj kot Sandra zasluži Magen Fox, nominirana za svoje nesposobnosti v Jennifer's Body in nadaljevanju Tranformerjev. Pa vendar imam občutek, da bo prav Sandy dan pred oskarji prejela tudi najmanj zaželeno filmsko nagrado. Prvič zato, ker bi se mediji o malinah, katerih proračun je odvisen od njihove odmevnosti, še bolj razpisali., če bi v roku 24 ur pejela oba kipca; drugič pa zato, ker je Sandy menda pogumno dejala, da si upa nagrado priti osebno prevzet. Če se spomnite, je toliko jajc pred leti pokazala tudi Halle Berry, ko so jo razglasili za najslabšo glumico v Catwoman. S sabo je prinesla tudi oskarja in reinterpretirala svoj znani cmerav govor. Večina nominirancev se podelitve malin seveda niti ne udeleži. Poleg nje so se od slavnejših imen na svoj račun znali smejati le še Tom Selleck, Ben Affleck in Tom Green, za katerega se pa itak ne čudim.



All About Steve je sicer dobil mislim, da kar pet nominacij, tudi za najslabši film, vendar sem presenečeno ugotovil, da ima kljub ogromnim scenarističnim luknjam, bednim dialogom in obupno plitvim likom, tudi sporočilo. Na prav zabaven način se namreč ponorčuje iz novinarjev, ki v želji po senzacionalnih novicah vsak škandalček tako napihnejo, da jih bolj kot zaradi profesionalnosti občudujem zaradi bogate domišljije. Še posebej sem se nasmejal ob norčevanju iz obupnih animacij, ki jih zaradi pomanjkanja kakovostnih posnetkov in idej prikazujejo tudi na slovenski tako imenovani informativni oddaji Svet, v vse večji meri pa tudi na 24ur. Škoda, da tudi mi nimamo malin :).

Seznam nominirancev za zlate maline si lahko pred podelitvijo, ki bo danes teden, pogledate na uradni strani fundacije, ki jo organizira.

1 komentar:

  1. Film je neumen. Sem pa tudi jaz našel dobre trenutke, v samem filmu na račun senzacionalističnega novinarstva, Thomas H. Church je kot v Sideways manijak, spuščen z verige. Sandra Bullock je prestara za svojo vlogo. A kje mi je bila resnično prikupno goofy. Mislim, da so scenaristi malo prekopirali in posvojili Happy-Go-Lucky.

    Navijam za dvojno zmago, oskar + malina. :)

    OdgovoriIzbriši