16. januar 2010

CAMEO: Peter Jackson (The Lovely Bones)

Čeprav so t.i. "cameo-appearanci" zelo pogosti, jih jaz zelo redko opazim. A med gledanjem najnovejšega filma Petra Jacksona mi je režiserjeva pojava takoj padla v oči. Ko sem stvar preveril sem ugotovil, da se nisem zmotil. Oseba, ki v foto studiu, kamor gre oče umorjene deklice (Mark Walberg) razvit hčerkine slike, preizkuša kamero, je res avtor filma.

awawawacxvb.JPG

Sicer pa so tile pojavi že precej stara zadeva. Pri njihovi popularizaciji je pomagal sam Alfred Hitchcock, ki se je zelo rad postavil v kader katerega od svojih izdelkov - pravzaprav velike večine, saj njegovo podobo menda lahko zasledimo v kar 37 filmih, ki jih je posnel.

4 komentarji:

  1. Hitchcocka se dobro spomnim v mnogih njegovih, rekel bi, da je imel precej daljše "cameos" kot Jackson, ki se ga v TLB ne spomnim, najbrž se spet pokazal le za trenutek kot v FOTR, kjer nekaj pometa v dežju pred gostilno.

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, ja samo za kaki 2 sekundi je v kadru
    a v Gospodarju je tudi? tam ga pa res nisem vidu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Če boš še kdaj gledal, bodi pozoren na kadre pred vstopom v gostilno, Prancing Pony ali kaj, tam hobiti hodijo po vasi, že znotraj obzidja, pogledujejo naokoli, lije, sumljivi ljudje, tam, en razbojnik z brado se nekaj maje.

    OdgovoriIzbriši
  4. tnx. ja itak, sigurno bom še kdaj gledal, upam da se bom spomnil in objavil... če maš pa še kak cameo v spominu pa le povej, ga bom tudi gor dal.

    OdgovoriIzbriši