24. januar 2010

RIPORT: SAG Awards

Celozaslonsko zajemanje 24.1.2010 235110.jpg

"Oskarjevka Sandra Bullock!" Če bi mi pred letom (ali še pred dobrim mesecem) rekli, da bo ta simpatična kraljica romantičnih komedij kdaj nosila naziv Oskarjevka, vam ne bi verjel. A sedaj zgleda, kot da se bo prav to zgodilo. Sandy je sinoči namreč dobila tudi nagrado svojih kolegov in skoraj zakoličili rezultat Oskarjev. Ti dve nagradi sicer ne hodita vedno z roko v roki, a glede na to, da je pred tem že dobila Globus in nagrado kritikov, jo lahko upravičeno štejemo za resno kandidatko. A počakajmo, da vidimo s kom bo sploh nominirana. Še vedno upam, da se je Akademija zbudila in svoj glas oddala tudi za Tildo Swinton in Catalino Saavedra (rok za oddajo glasovnic prvega kroga se je iztekel včeraj). A ta kategorija ostaja še vedno najbolj odprta. Veliko bolj kot ostale tri igralske kategorije, ki so bile prav tako včeraj potrjene: Bridges, Waltz (še en miren in nekoliko sfilozofiran govor) ter Mo'Nique, ki je bila veliko bolj zbrana kot od prejetju Zlatega globusa. Prav nič bolj zbrana, oziroma še manj, je bila sinoči Drew Barrymore, ki ji je uspelo iz sebe spraviti še manj kot na Globusih. Še dobro, da se njena kategorija ne kvalificira za Oskarja, saj bi, če bi zmagala tam, v najboljšem primeru padla skupaj, v najslabšem bi se pa verjetno pokozlala, saj ji je bilo že sinoči, kot je dejala slabo. Pa res ni zgledala najboljše. :)

Celozaslonsko zajemanje 24.1.2010 40645.jpg
"aam, aam, ... ok, aaa..."

Daleč najbolj zabaven govor je imela častna nagrajenka, Betty White, ki se ji je dvorana kar dvakrat poklonila s stoječimi ovacijami (na začetku in na koncu). Zabavno "Zlato dekle" , ki v prostem času skrbi še za pomoči potrebne živalce, se je očitno pripravilo v naprej in v dvorani res izzvalo salve smeha.



Super-popularna glasbena nadaljevanka Glee je bila nepresenetljivo okronana s kipcem za najboljšo komično zasedbo, Mad Men je odnesel njeno resnejšo varianto. Baldwin je bil že tretjič oklican za naj komičnega igralca, Tina Fey pa je presenetljivo premagala Toni Collette in bila najbolj vesela, ker so ob tem spet zašpilili špico iz 30 Rock, saj njen mož (očitno avtor komada) za to vsakič dobi 50 centov. Najboljša igralska zasedba v filmu: Neslavne barabe, najboljši kaskaderji pa so bili v filmu Star Treck.
Najbolj cmerav govor bi pripisal Kevinu Baconu, ki ni mogel niti gledati svoje žene, saj bi sicer verjetno bruhnil v jok. Delno na njegov račun je šla tudi ena zabavnejših šal večera, za katero je bil zaslužen Ray Romano, ki je s Kyro Sedgwick podelil eno od nagrad.

Celozaslonsko zajemanje 24.1.2010 235944.jpg
Ray: "Kyra, if you divorced Kevin Bacon and married Jon Hamm, you know what your new name would be?" Kyra: "Kyra Sedgwick"

Zvezde zbrane v Shrine Auditoriumu, ki so tokrat ostale suhe - ne le zaradi lepega vremena, temveč tudi zaradi šotora, ki so ga organizatorji preventivno postavili nad rdečo preprogo - so se na sproščeni podelitvi vidno zabavale in hrane ter pijače je bilo očitno veliko, čeprav med celotno podelitvijo nisem ujel niti enega, ki bi si jo s krožnika nesel v usta. Cel Hollywood je očitno na dieti (če izvzamemo Gabourey Sidibe in Mo'Nique) in to se tudi pozna . Ste videli Helen Mirren? Pri svojih 64ih še vedno hudičevo sexy!

Celoten seznam nagrajencev in nominirancev lahko vidite na uradni strani igralskega združenja SAG, ki šteje več kot 120.000 članov. Cel večer so poudarjali kako zelo so te nagrade pomembne, saj jih kolegi podeljujejo kolegom in kako ponosni so na svoj poklic. Na koncu je vse skupaj izpadlo že skoraj osladno. Z lepim kolažem so se poklonili tudi v preteklem letu umrlim kolegom, čeprav ne vem zakaj so vanj uvrstili tudi Michaela Jacksona - zaradi vloge strašila v zelo slabo sprejetem mjuziklu The Wiz?

Naslednja postaja: podelitev producentskih nagrad. Še nocoj.

1 komentar:

  1. Nagrade se pišejo z malo, torej zlati globus, oskar, viktor, emmy, grammy, tony itd.

    Podelitve v smislu prireditve pa z veliko, torej Oskarji, Emmyji, Viktorji itd.

    OdgovoriIzbriši