23. januar 2010

Nocoj: Screen Actors Guild Awards

Nocoj bo Ceh filmskih in televizijskih igralcev 16. podelil svoje nagrade, SAG Awards. Nominacije v vseh kategorijah so na voljo na uradni strani, spodaj pa le poje napovedi.

Pravzaprav ni točno znano ali igralci v kategoriji "najboljša zasedba", glasujejo res za najboljšo zasedbo ali zgolj za najboljši film. Ne znam si namreč drugače razložiti lanske zmage Revnega milijonarja v tej kategoriji. Saj ne da so bili igralci povprečni, nasprotno; vendar so tekmovali z zasedbo filmov Dvom, Milk in Frost/Nixon. Izmed letošnjih naslovov se mi zdi daleč najbolj vabljiv Nine v katerem nastopa kar šest oskarjevcev in ena nominiranka (ne spomnim se nobenega drugega filma s takšno številko). A mjuzikel nima najboljših kritik, kar mu lahko zelo zmanjša možnosti. V tem primeru mislim, da mu nagrado lahko nesejo Neslavne barabe, vendar sta tudi Precious in The Hurt Locker takoj za petami. Kaj pa vem. Če bi moral staviti bi najbrž na Tarantinove varovance.

Monique in Waltz sta tako ali tako že zabetonirani odločitvi, prav tako ga bo skoraj gotovo dobil Bridges, ki te nagrade še nima. V ženskem boju bo po moje zmagala Sandra Bullock. Meryl je bila namreč nagrajena že lansko leto. Tu je še mlada Carey, ki bo jo najraje videl zmagati, vendar pa ne smemo pozabiti, da je Sandra simpatična in (domnevam) med kolegi zelo priljubljena igralka. A zakaj so pozabili na Tildo?!

Pri televizijskih nagradah komaj čakam, da vidim, katera (Jessica Lange ali Drew Barrymore) iz filma Grey Gardens bo dobila nagrado. Čudi me, da Brandon Gleeson ni med nominiranci za vlogo Winstona Churchilla, tako da nagrado napovedujem Kevinu Baconu.

Nagrado za življenjsko delo, ki jo združenje podeljuje že 46. leto, bo prejela 87-letna Betty White. Whitova, najbolj znan po vlogi v televizijski seriji Zlata dekleta, je kariero začela leta 1953 v humoristični seriji Life with Elizabeth. Skozi celo kariero je zamenjala več kot šestdeset različnih vlog, med drugim je imela svojo serijo imenovano The Betty White Show, ki pa je bila po prvi sezoni ukinjena. V Hollywoodu je poleg svojega doprinosa k filmski in televizijski industriji znana tudi po zavzemanju za pravice živali, kar je še dodaten razlog, da si zasluži to prestižno nagrado.

Ni komentarjev:

Objavite komentar