21. januar 2010

Baftine vzhajajoče zvezde

Poleg rednih nominacij, objavljenih danes, je Britanska filmska akademija že pred nekaj dnevi sestavila tudi seznam mladih igralcev, ki se potegujejo za prestižno nagrado Rising Star. To bodo podelili na 63. podelitvi nagrad BAFTA, ki bo 21. februarja v Londonu in je edina nagrada večera za katero glasuje občinstvo. V zadnjih letih so jo prejeli Noel Clarke, Shia LaBeouf, Eva Green in James McAvoy, ki si danes v Hollywoodu zidajo uspešne kariere. Letos se za naklonjenost ljudstva potegujeta dva Britanca, Francoz in dva Američana.

CareyMulligan.jpg Celozaslonsko zajemanje 19.1.2010 20554.jpg
Celozaslonsko zajemanje 19.1.2010 15737.jpg Celozaslonsko zajemanje 19.1.2010 15620.jpg Celozaslonsko zajemanje 19.1.2010 15705.jpg

Carey Mulligan je ena resnejših kandidatk za Oskarja v filmu An Education.
Nicholasa Houlta smo pred leti gledali ob Hughu Grantu v About a Boy, trenutno igra v A Single Man, čez nekaj mesecev pa tudi v enem bolj pričakovanih filmov leta, Clash Of The Titans.
Tahar Rahim, francoski igralec alžirskega porekla, je letos uspel priti med večje ribe s Prerokom, ki mu je prinesel tudi naziv evropskega igralca leta.
Kristen Stewart je pred leti že zaigrala ob Jodi Foster v Sobi za paniko a se tega verjetno spomni malo število njenih sedanjih oboževalcev, ki so to postali šele z zagonom trilogije Somrak. Histerija še kar traja, upam, da jo bo znala dobro izkoristiti.
Jesse Eisenberg pravzaprav ni nek novinec saj je njegov prepoznavni obraz skrit pod gostimi kodri že dolgo na ogled v bolj ali manj uspešnih filmih. Letos je z vlogama v nadpovprečnih mladinskih komedijah Zombie- in Adventure-land vendarle prišel bolj v ospredje.

Za svojega favorita lahko glasujete tukaj. Moj glas gre Rahimu, ki je dober igralec, vendar ga svetovno občinstvo v zgolj francosko govorečih vlohga nikoli ne bo smatralo za zvezdnika. Carey Mulligan ima izmed peterice daleč največji potencial in bi si po definiciji nagrado sicer zaslužila, a mislim, da bo imela kljub temu še svetlo kariero.
Jesse in Kristen imata na svoji strani blockusterje, tako da jima ne bo hudega. Sicer pa si je ne zaslužita ravno najbolj. Imel sem namreč občutek, da v vseh filmih igrata isto vlogo. Če primerjate Zombieland in Adventureland - kaj ni v obeh filmih glavni junak povem isti karakter - mala zguba, ki na koncu dobi lepotico. In če primerjate Adventureland in Somrak - kaj ni to ista neodločena najstnica, ki si v vsakem kadru popravlja lase?

Ni komentarjev:

Objavite komentar