16. januar 2010

15. podelitev Critics' Choice Movie Awards

Celozaslonsko zajemanje 16.1.2010 182919.jpg

Sinoči so v LA-ju 15. podelili Critics' Choice Movie Awards. 200 filmskih kritikov iz televizijskega, radijskega in internetnega medija predstavlja največje tovrstno združenje in zato so njihove nagrade tudi najpomembnejše. Zabaven večer polen skečev in lepo uvodno glasbeno točko je gostila mlada in simpatična Kristin Chenoweth. Pravi cukrček je.

Nič kaj presenetljivo je bil za najboljši film izmed desetih nominirancev razglašena vojno-socialna drama The Hurt Locker, kipec pa je odnesla tudi režiserka Kathryn Bigelow.

Nagrade za oba stranska igralca (Christoph Waltz, Mo’Nique) in glavnega igralca (Jeff Bridges) so šle v bolj ali manj pričakovane roke in s takim rezultatom bi bil zadovoljen tudi po podelitvi oskarjev. Jeffa v Crazy Heart sicer še nisem videl, vendar je to vedno soliden igralec, čigar oskar že nekoliko zamuja.

Celozaslonsko zajemanje 16.1.2010 18265_7.jpg

Meryl Streep in Sandara Bullock pa sta si razdelili tako kipec za najboljšo igralko kot očitno tudi jezik :) To se je v tej kategoriji zgodilo že drugo leto zapored! Lani si je Meryl nagrado namreč delila z Anne Hathaway. Pričakoval sem sicer zmago mlade Britanke Carey Mulligan, ki so jo kritiki zadnje tedne kovali v zveze. A da bi katera izmed šesterice nominirank zares, zares izropala ne morem reči. Pravzaprav sem precej razočaran nad letošnjim naborom v tej kategoriji. Prejšnja leta sem imel vedno probleme katerih pet bi nominiral jaz, letos pa mi prostor celo ostaja. Moja favoritka je še vedno Tilda Swinton v Julii, ki pa je tako majhen film, da ga na žalost opazi bolj malo kritikov.

V tehničnih kategorijah je kakopak s konkurenco pometel Cameronov Avatar, kateremu so kritiki namenili kar šest nagrad - kamera, vizualni učniki, montaža, zvok in scenografija kronali pa so ga z odličjem za najboljši akcijski film. The Hangover je po njihovem mnenju najboljša komedija, Up najboljša risanka, Alodovarjevi Zlomljeni objemi pa najboljši tuji film.

Celozaslonsko zajemanje 16.1.2010 182754.jpg
"These guys know. My material is not easy. It's hard. I cannot have dumb actors do my dialogue. I've tried it and it was a disaster. So I want to thank my lovely actors for taking my words and singing my song and doing my poetry. God bless you."

Scenaristični nagradi sta pobrala Quentin Tarantino (Inglourious Basterds) - zasluženo - in Jason Reitman ter Sheldon Turner (Up In The Air) - tudi zasluženo, vendar me ne bi motilo, če bi ju premagal kdo drug - recimo Neill Blomkamp in Terri Tatchell za District 9.

Za celoten seznam nominirancev in nagrajencev obiščite uradni stran združenja Broadcast Film Critics Association.

Ni komentarjev:

Objavite komentar