15. januar 2010

Nocoj: Critics' Choice Movie Awards

Danes ponoči po našem času bodo podelili prve pomembne nagrade letošnje sezone - Critics' Choice Movie Awards. Največja skupina kritikov iz ZDA in Kanade, združena pod imenom Broadcast Film Critics Association, bo letos priredila že 15. podelitev svojih nagrad. 200 filmskih kritikov iz televizijskega, radijskega in internetnega medija predstavlja največje tovrstno združenje in zato so njihove nagrade tudi najpomembnejše. V zadnjih 14 letih jim je uspelo osemkrat “napovedati”, kateri film, bo kasneje dobil oskarja.

Letošnja novost, poleg imena podelitve (prej se je imenovala le Critics' Choice Awards), je tudi nekaj dodatnih, tehničnih, kategorij, glavne kategorije pa so “raztegnili” na šest nominirancev, tisto za najboljši film pa, po vzoru Akademije, kar na deset. Podelitev, ki jo bo s humornimi vložki poskušala poživiti lanska dobitnica emmya, Kristin Chenoweth, tretjič v živo prenašali na VH1. Zna biti zabavno.

Največ, vsak deset, nominacij imata mjuzikel Nine in Tarantinove Neslavne barabe, z devetimi pa sledi Cameronov Avatar. Za celoten seznam nominirance obiščite uradno stran, kjer lahko tudi sami glasujete za vaše najljubše filme in igralce.

2 komentarja:

  1. Kaj pa ne poveš, da imaš filmski blog? ;) Si že med mojimi linki. Čestitam, pohvalim in želim obilo vztrajnosti in navdušenja.

    OdgovoriIzbriši
  2. :D hvala, hvala
    začetna vztrajnost je, upam pa se bo tudi obdržala
    hvala tudi za link

    OdgovoriIzbriši