27. marec 2010

Žluk - bruh - bruummm - pobeg!

Če niste gledali straljačine Igričar (Gamer) niste veliko zamudili in vam niti ne priporočam, da izgubljate čas. Kakorkoli že, v njem je nekaj, kar moram omeniti. Kar vrglo me je od presenečenja, saj tako izvirnega filmskega pobega že dolgo nisem videl.

Gerard Butler igra po krivem obtoženega (itak!) zapornika v bližnji prihodnosti. Ti imajo priložnost, da si priigrajo svobodo. Nekaj podobnega kot v Dirki smrti, čeprav se je Jason Statham tam zanašal predvsem na svoje zmožnosti, medtem ko so tile odvisni od razvajenih mulcev, ki jih upravljajo. Tehnologija je namreč tako napredovala, da lahko ena oseba preko sistema upravlja drugo - z drugimi besedami: liki v igrici so pravi ljudje - podobno kot avatarji. Butler oziroma njegov "najemnik" seveda trga gate in skupaj jima uspe priti do finala, vendar se zaveda, da bodo vodje projekta naredile vse, da bi mu v danih okoliščinah spodletelo.

Celozaslonsko zajemanje 27.3.2010 50449-1.jpg
"Žluk, žluk, žluk"

In kaj si domisli? Preko vez mu uspe dobiti steklenico žganice, ki jo tik pred pričetkom igre izprazni na dušk. Omotičen se primaja do najbližje garaže, ki služi bolj za kuliso, saj vozila v njej ne premorejo niti kapljice goriva. Do tega trenutka mi še vedno ni bilo jasno, kaj bi tip sploh rad naredil...

Celozaslonsko zajemanje 27.3.2010 50647.jpg Celozaslonsko zajemanje 27.3.2010 50706.jpg Celozaslonsko zajemanje 27.3.2010 50726.jpg
"Bruh, bruh, pissss"

Vsebino svojega želodca in mehurja izprazni v tank za gorivo in mojstrsko na "old school" način vžge motor tik preden se pojavijo nasprotniki. Po krajšem otepanju nadležnežev mu seveda uspe spizditi. Neverjetno! :))) A tu se akcija in lov na pravico šele začneta. :)

Celozaslonsko zajemanje 27.3.2010 51047.jpg Celozaslonsko zajemanje 27.3.2010 51126.jpg
"Brummm, brummm"

Za izvirnim pobegom stoji scenaristično-režiserski duo Mark Neveldine in Brian Taylor, ki je prej skupaj ustvaril še dva filma. Tale je prvi, ki sem ga videl in verjetno tudi zadnji. Če pa sta ustavila še kakšno podobno izvirni sceno vredno ogleda, me le obvestite.

1 komentar:

  1. Jaz sem tudi en izmed nad, ki smo videli ta film. :/ Butler je kar zanimiv, za ženski spol najbrž še dosti bolj, ko en gozdar zgleda. Pa film s tehnologijo in spletno prihodnostjo ni čisto neumen. In tudi tale pobeg je mene povsem presenetil, nisem predvidel. Smeha polna skleda. Nisem videl Dirke smrti, premišljujem pa, ali imata morda oba filma korenine v filmu The Running Man (1987) s Švarcijem (zame drugače film z njegovimi najboljšimi enovrstičnicami) ... ?

    OdgovoriIzbriši