29. marec 2010

Prelet tedna: Damon, Hopper in zlate kokice

Spet je tu prelet minulega tedna. Akademija je sporočila datum naslednjih oskarjev. Te bodo podelili 27. februarja 2011, nominacije pa bodo znane 25. januarja. Sid Ganis, bivši predsednik Akademije je prevzel vlogo producenta podelitve častnih oskarjev, ki bodo 13. novembra letos. Znani so tudi datumi številnih drugih podelitev, vendar jih tu ne bom našteval... jih bom pa gotovo omenil, ko bo zanje prišel čas.

Na Japonskem so podelili svoje filmske nagrade. Najboljši domači film je Nezlomljivi s Kenom Watanabejem v glavni vlogi, ki je bil nagrajen tudi kot najboljši igralec. Več >>

V Nemčiji so objavili seznam nominirancev za njihove nacionalne nagrade Lola. Največ, trinajst nominacij je dobil lanski dobitnik zlate palme in evropski film leta, Beli trak, kateremu je oskar pokazal figo. Vsi nominiranci >>

V javnosti je precej odmevala novica, da so legendarnemu Dennisu Hopperju šteti dnevi. V Hollywoodu so tako pohiteli in igralcu hitro podarili 2403. zvezdo na pločniku slavnih. Vidno bolan igralec se je ceremonije udeležil, kar je bil verjetno tudi eden njegovih zadnjih javnih nastopov.

Bliža se maj in z njim najpomembnejši filmske festival na svetu. Ta teden so uradno potrdili, da ga bo otovoril najnovejši film o Robinu Hoodu v katerem sta moči že četrtič združila Ridley Scott in Russell Crowe.

Ameriška mularija je podelila svoje nagrade imenovane Kids' Choce Awards. Njihov najljubši film je nadaljevanje 3D risanke Alvin in veverički, ki je presenetljivo premagal Novo luno. Taylor Lautner je njihova najljubša filmska zvezda. Več >>

V Kalifornijskem mestecu Tiburon se je s podelitvijo nagrad zaključil tamkajšnji filmski festival. Glavno nagrado festivala je prejela turška drama Korak v temo režiserja Atile Inaca. Film pripoveduje o mladi ženski, ki edina v svoji vasi preživi napad Američanov. Vsi zmagovalci >>

Matt Damon je v soboto prejel nagrado za prispevek filmski industriji, ki jo podeljuje organizacija American Cinematheque. Predal mu je njegov "b.f.f." Ben Affleck.

V Londonu pa so sinoči podelili nagrade revije Empire, ki jih izbirajo njeni bralci. Nekoliko bolj "pop" usmerjene nagrade so bile v prvi vrsti namenjene Avatarju, ki je dobil kipce za film, režijo in (presenetljivo!) najboljšo igralko. Seznam nagrajencev skupaj z video posnetki zahval si lahko ogledate na uradni strani.

Od danes dalje lahko na uradni strani MTVja izbirate nominacije za njihovo vsakoletno podelitev zlatih kokic. Ta bo 6. junija v LA-ju.

Vse aktualne novice poskušam sicer kar se da ažurno objavljati na Twitterju, od tega tedna dalje pa me lahko spremljate tudi na Google Buzzu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar