12. marec 2010

The Show

Ok, sedaj pa še nekaj besed o filmskem dogodku leta. Letos so ga oglaševali z sloganom "Like you never seen it before!" No, ja, ne morem ravno trditi, da se je to zares uresničilo. Pričeli so res inovativno - s prihodom vseh nominirancev v glavnih igralskih kategorijah na oder. Nekako sicer ne vidim v čem je bil smisel tega, ker so jim kipce podelili šele nekaj ur kasneje in je bilo to malo neumestno. Poleg tega so naredili precej grd razkol med stranskimi in glavnimi kategorijami že zaradi samega načina podeljevanja, tako da tale uvod sploh ni bil potreben.

Neil Patrick Harris je nadaljeval z povprečno glasbeno točko, ki se ni mogla primerjati z lanskim poklonom mjuziklom, nato pa sta se s stropa spustila gostitelja večera. Tudi to ni nikakršna novost. Če se spomnite je takle prihod pred leti že prakticirala Whoopi Goldberg, kar je bila lepa referenca na takrat nominirani Moulin Rouge!, letos pa je šlo le za odvečen kič. Da ne bom samo kritiziral. Marin in Baldiwn sta me v nadaljevanju prav nasmejala in ne morem se odločiti, katero izmed šal bi izpostavil.

78998584857545522569512365478.JPG
Samu Worthingtonu se šala s sprejem očitno ni zdela zabavna :)

Kaj za vraga se je zgodilo z "And the Oscar goes to..."?? Eno najbolj prepoznavnih fraz z vsakoletne podelitve so preprosto spremenili nazaj v "And the winner is...", ki so jo uporabljali preden je leta 1989 prišel v uporabo "do poražencev bolj prijazen stavek". Ne verjamem, da se poraženci zaradi njega res bolje počutijo, vendar se je prejšnji veliko bolje slišal. Najprej sem misli, da se je Penelope Cruz, ki je podelila prvega oskarja, preprosto zmotila, vendar so ji sledili tudi drugi nastopajoči. Mislim, da je le Kate Winslet, verjetno podzavestno, uporabila "In oskarja dobi...".

To, da so ohranili lanskih model podeljevanja glavnih igralskih oskarjev in se ob tem vrnili k tradicionalnemu podeljevanju (lanska najboljša igralka podeli oskarja najboljšemu igralcu, itd.) mi je bilo zelo všeč. Mislim pa, da je vse skupaj nekoliko izgubilo na simboliki, ker nominirancev niso pozdravili bivši dobitniki, niti ne v vseh primerih njihovi dobri znanci - Julianne Moore je sama dejala, da je s Colinom Firthom sodelovala le tri dni. Če že niso na enak način podelili tudi stanskih oskarjev, mi je bila všeč montaža najboljših odlomkov iz filma in ne osredotočenje zgolj na enega, kot so to počeli na prejšnjih podelitvah.

Najboljši govor večera, kot sem že rekel, pripada Sandri Bullock, ki je uporabili ravno pravšnjo mešanico solz, smeha in hvaležnosti. Jeff Bridges je bil morda edini, ki je skušal upoštevati priporočilo producentov in izražati čustva s tistim vriskanjem na začetku. No, saj mu je še kar uspelo. :)
Najboljši podeljevalec je seveda Ben Stiller. Čeprav ga gledamo vsako leto je še vedno najbolj svež obraz oskarjev - lani je bil zaraščeni Joaquin Phoenix, pred nekaj leti se ga spomnim v zelenem pajacu, za katerega je mislil, da ga po filmsko naredi nevidnega, itd. Dobra izbira za podeljevanje kostumov sta bila Tom Ford in Sarah Jessica Parker, najbolj "kr neki" pa sta bila sicer obetavna Almodovar-Tarantino, ki sta si govor očitno pripravila sama.Se spomnite Fisherja Stevensa iz serije Prva izdaja iz 90ih v kateri je mačka prinašala časopis en dan prej? Kdo bi si mislil, da bo ta komedijant kdaj postal oskarjevec. In zgodilo se je letos. Kot producent najboljšega dokumentarca je prevzel kipec, vendar jih je režiser podelitve kaj hitro odrezal, saj je aktivist Richard O'Barry očitno pozval k pomoči delfinom o katerih teče beseda v nagrajenem izdelku. Pravzaprav ne vidim razloga v tem, zakaj bi ga morali rezati - konec koncev je bil film nagrajen tudi zato, da bi se o tej problematiki govorilo. Bedni producenti. Ja, bedni producent, sicer priznani koreograf Adam Shankman, ni mogel iz svoje kože in je vključil tudi ulične plesalce, ki so se gibali ob zvokih nominiranih glasbenih podlag. To je bila verjetno najnižja točka večera.

Celozaslonsko zajemanje 12.3.2010 120459.jpg

Štenge!! Zamisel odra sicer ni bila najslabša, saj so lepo poživili sicer precej statično konstrukcijo, vendar niso posilili na uboge zvezdnice, ki se morajo po njih spuščati v vrtoglavih petah in dolgih krilih. Na trenutke je bilo prav komično in k sreči so jim na pomoč priskočili številni spremljevalci.

Eden od vrhuncev večera je bila predaja oskarja za režijo iz rok Barbre Streisand prvi ženski nagrajenki. Bigelowa, ki so jo posedli pred svojega nekdanjega moža, je bila ves večer videti zelo sproščena, na koncu pa se je povsem stopila in ganjeno sprejela nagrado pred dvorano, ki jo je nagradila s stoječimi ovacijami. Teh je bilo tekom večera nadpovprečno veliko - dobila jih je Mo'Nique, Sandra, Jeff ter seveda častna oskarjevca Lauren Bacall in Roger Corman. Slednje je bilo zelo slabo izvedeno, saj večina sploh ni vedela kje sta. Mar ne bi častna oskarjevca dobila vsaj svoje lože??

Montaže! Nice! Fanj so predstavili razliko med montažo in mešanjem zvoka, poglobili so se tudi v sicer zanemarjene kategorije kratkih izdelkov in na svojevrsten način predstavili glavne junake animiranih celovečercev, ki so spregovorili o svojih pogledih na nominacijo. Kot vedno je bil eden od vrhuncev večera prelet preminulih članov filmskega sveta, ki smo se jih tokrat spomnili ob glasbi Jamesa Taylorja. Kritike so nato letele na producenta, češ da sta pozabili na Farrah Fawcett, ki pa nikoli ni bila velika filmska zvezda, temveč smo jo bolj poznali iz tv serij. Zato pa je čisto svoj poklon dobil John Hughes, režiser uspešnice The Breakfast Club, scenarist nepozabnega Sam doma in družinske serije Beethoven. Hughes sicer nikoli ni bil niti nominiran in njegovi izdelki ne veljajo za nek gromozanski presežek, zato sklepam, da je bil to le še eden od populističnih ukrepov Akademije, ki je posebno mesto na podelitvi dala tudi grozljivkam. In očitno se je splačalo. Oskarji so bili letos dobro gledani. V povprečju jih je videlo 41,62 milijon Američanov, kar je skoraj pet milijonov več kot lani. To sicer lahko pričakuješ, če nominiraš Avatarja in eno najbolj popularnih igralk v Hollywoodu, Sandro Bullock. Deset nominirancev v glavni kategoriji bo ostalo vsaj še naslednji dve leti, kot so zmenili. Testirati je treba namreč, kako se bo vse skupaj odneslo, ko za oskarja ne bo tekmoval najdobičkonosnejši film v zgodovini.

Lep je bilo videti Michelle Pfeiffer in sexy Demi Moore, zanima pa me o čem je govoril Sean Penn preden je podelil oskarja za najboljšo igralko: "I...um. I never became an official member of the Academy but the Academy and I do have in common that we manage to -- neglect to acknowledge the same actress in our own ways two years running. So I -- I'm going to start fresh with the Academy and acknowledge these wonderful actresses." (??)

Celozaslonsko zajemanje 12.3.2010 123403-1.jpg

Več kot tri in pol urni spektakel je zelo na hitro zaključil Tom Hanks, ki ni prebral niti imen nominiranih procentov ali naslovov. Očitno so že zamujali in na hitro vse skupaj skrajšali, kar ni bilo ravno kul, ampak še vedno bolje kot, da bi rezali govor nagrajencev.

39 komentarjev:

 1. Jaz sm za Damn Helen Mirren in Inglorius bastard section :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Po kar nekaj letih zapored oskarjev nisem gledal in nisem potem niti nič točil s spleta, mi je seznam zmagovalcev zadostoval.

  Videl sem dva videa, Bena Stillerja in začetni nagovor voditeljev (kul šala o Židih-filmarjih, opomba Waltzu).

  Sean Penn. :) Ravno prejle sem bral 20 opomb na enem blogu, hecne, glej številko 18.

  OdgovoriIzbriši
 3. Tгеat youгself (anԁ your ԁollars) to the best you can afforԁ.
  Some Coach factοrу storеs will mark dоwn
  their prе-disсounted bags, and maу also offer in-storе сoupons.
  On the other hand, you want to be mіndful that there is
  a enoгmous gаmut of acсessible designer handbags.


  my page: cheap handbag

  OdgovoriIzbriši
 4. Though the branded watches are very costly, they are worth very penny of
  purchase. If you are heading to store on the web, make specific that you
  are operating with a respected supplier. The cases of these replicas
  are laser-cut to perfectly emulate the original product.


  Feel free to visit my web page :: fastrack watches

  OdgovoriIzbriši
 5. These reliable online stores do not only supply Louis
  Vuitton fashion designer handbags to clients, but also offer other famous brands with attractive lower prices and good
  quality. Buckles ruffles, totes, clutches and other kinds of styles are very
  popular in summer. Additionally, you'll be able to create excellent deals through choosing stores that tend to be dependable as well as genuine.

  My blog; cheap handbags

  OdgovoriIzbriši
 6. I don't really plan ahead of time unless I'm making an item
  for a specific occasion or a custom order, so I usually just take a trip to the bead store or browse online and I buy whatever seems to catch my attention at the time and that drives my creations.
  Short hair cuts cry out for volume for special occasions.
  You may pull off sweet ensembles and check out flirty dresses, romantic blouses, dainty bermuda, and super-fashionable
  outdoor jackets.

  My webpage; Hair Accessories

  OdgovoriIzbriši
 7. , it gives you a idea of inventiveness and uncluttered openness.
  Cuffs and collars will vary, but a neatly pressed white shirt or soft blouse has been a
  best-seller since the founding fathers gathered
  round our nation's first meeting rooms. Back in 2005, she went on to finish fourth in the Indianapolis 500, the highest ever for a femal driver.

  Also visit my web blog :: hotpants

  OdgovoriIzbriši
 8. The indеpenԁent and aggгesѕive Aries enеrgy саn fеel diѕtіnctly different
  from the ѕentіmental and romantic vіbгation of Venus in Ρisсes, to which you
  have become accustomed in the past few weeκs. Nothing is
  set in stonе, but it sure sounds promіsing.

  "This is a major step forward in correcting the imbalance between taxpayers and the government unions that work for them," Kasіch
  said.

  Feel free to visit my blog pοst; done deal

  OdgovoriIzbriši
 9. My Designer Watches , a website which provides the latest news and features
  about designer watches, in a statement, said designer watches remain popular despite the lingering global financial crisis.
  If you so want, you can have more than a dozen of them and yet do
  not feel the pinch. The cases of these replicas are laser-cut to perfectly emulate
  the original product.

  Here is my blog post wiki.foradoeixo.org.br

  OdgovoriIzbriši
 10. - Custom built: Having a place custom built just the way one wants it can be a dream come true.

  I looked around, smiled, and said, “I am, of
  course. This will give them clear notice that if they want any
  action on a problem, they had better find a more effective way
  to express it.

  Also visit my website done deal

  OdgovoriIzbriši
 11. to give the novice or casual reader an idea of just what to expect.
  t even touch it, and just told him the correct lyrics.

  At such a time Woodland shoes were introduced in India.


  Have a look at my web-site shoe carnival

  OdgovoriIzbriši
 12. Thesе faѕhion and beauty suggestions will help you
  do just that. I better try dгinkіng a late afteгnoon сoffеe too,  іf I’m going to κеep up, she wгуly thought to
  hеrself, and a slight smіle crоѕsed heг
  lips fоr the first tіme that night. ” Valinԁa ѕaid gгatefullу
  as Debbie hаnded her the sheets she had retrieved fοr her from thе copier.


  Review my weblog - .Uvazlryj1kw

  OdgovoriIzbriši
 13. They accept cash, Master - Card and Visa for purchases.
  The fact that you have one probably would make you a super-being in their
  eyes. Otherwise you will need to make the following grid, I will describe,
  on your floor with some masking tape.

  Here is my webpage: superdeal

  OdgovoriIzbriši
 14. After a bit of a delay from getting back into the swing of work following
  our vacation, I'll be posting the remaining photos over the next few days. Not only do party souvenirs give your party guests something to take home, they can also dress up your table. Do not order your tickets through Ticket Master or Tickets Plus if possible.

  Have a look at my web-site - souvenir

  OdgovoriIzbriši
 15. These accessories are usually quick and easy to make and if they differ from what's found at local department stores and other outlets they should sell very quickly in a salon setting. Custom bridal hair clips are also a fun way to dress up your gift wrap. The first and foremost step is to figure out your body shape.

  my blog post ... hair accessories

  OdgovoriIzbriši
 16. The best part is that most of these are very durable and are far from being termed as lousy
  fake copies of their original counterparts. Though there is
  also a men's F6 model, a top-selling heart rate monitor watch designed for women is the Polar F6. The ladies' Coutura watch with mother-of-pearl dial and diamonds is sure to please with a price tag that
  won't break the bank at just $395.

  My web page ... fastrack watches

  OdgovoriIzbriši
 17. Already rumored to have been with Butler's love child the pair sure do make a stir everywhere they turn up. falls slightly behind the others, but is still quite turnkey. You can use banner advertisements online, pay-per-click advertising, and other online marketing means to direct potential customers to these websites.

  Look into my blog post: the perfume shop

  OdgovoriIzbriši
 18. Despite what you may think, you will actually be able to
  find quite a few good deals on handbags, just as long as you know how to search Google properly.
  Authentic leather goods, handbags included,
  are pretty expensive. Additionally, you'll be able to create excellent deals through choosing stores that tend to be dependable as well as genuine.

  Look into my site; cheap handbags

  OdgovoriIzbriši
 19. I would point out however that I am merely successful about 40-50% of the time. When you use your coupons for free items, you are raising the amount of the bill so you can spend less after all the coupons are taken off. If you exercise caution when purchasing items on Ebay you should have a safe, worry-free experience.

  Stop by my site; spring shoes

  OdgovoriIzbriši
 20. Then utilize a scissor to make loopholes, take out stitches and make the clothes look incredibly worn out.

  He wore suits, a fedora and very formal occasions found him in a tuxedo with tails.

  Heavy Red has a very small selection of dresses, while the selections of
  the other sites are much more respectable.

  Also visit my page - flapper dress

  OdgovoriIzbriši
 21. Most of them will contain great coupons for attractions and restaurants around town.
  The Muscat holidays food is tasty with extravagant medleys to choose from.
  He handed me a paperback copy of "Dearly Devoted Dexter," while asking if I had
  ever seen the TV series.

  Feel free to surf to my homepage: duch.mimuw.edu.pl

  OdgovoriIzbriši
 22. And so, our tropical tour comes to an end, until the next time.
  They are solid and beautiful as well, they will signify a strong and vibrant love and let everyone know it.
  That is the obvious inclination for anyone; however,
  this only invites ticks to bite into juicy, human skin.

  Also visit my web page: fragrance direct

  OdgovoriIzbriši
 23. ) ωould show that somewhere in thе Аrt of Waг, it says
  that if you already have the lanԁ you want, stay there and let your enemieѕ сome to you.

  Why, you ask, wоulԁ Micгosoft use itѕ reѕouгces to develop free
  services lіkе Google's when it could just keep making its regular installed applications better. Backing up your smartphone is now as important as backing up your computer, you don't ωant to
  losе аll thοsе contacts, еmaіls, SMS
  messagеs аnd all the other datа that your smartρhonе hаs beеn acсumulating.


  my wеb site big deal

  OdgovoriIzbriši
 24. Аnd since he haԁ never workеd with thе Tωilight star, thаt instantlу set the odԁs against him.
  Open uρ a blank dоcumеnt and type
  out аll youг frustгations. Fathеr's Day can be an undeclared invitation from life to reflect on the many aspects of the relationship between you and your father.

  Here is my website :: done deal

  OdgovoriIzbriši
 25. --Have plenty of tables or boards on saw horses to put your smaller items on.
  'Remember to ask yourself: 'What's in it for them'. Also, if something
  requires batteries, have them handy (once again, people want to know an item
  works before buy it).

  My web page; next sale

  OdgovoriIzbriši
 26. Store Alarms are sometimes triggered by Cell
  Phones and Metal Objects. falls slightly behind the others, but is still quite turnkey.
  Its a procedure that is definitely nonetheless getting
  continually improved, proper on the early days of perfume generating until nowadays.


  my web blog: the perfume shop

  OdgovoriIzbriši
 27. Not а publiсitу hounԁ аnd horrіbly pгess-ѕhy, Bush rarely mаkеs public
  appearances anymοre but continues to work--hеr last album AERIAL was releаsed in 2006.
  So what wаs this poοr, piteοuѕ оld bastard to do when it was eventuаllу rеvеaled tο cousin, κinԁereԁ, κith, and kin that hе'd been living an enormous lie all along. If this body belongs to Jack Culolias, it will be interesting to see how he died.

  Feel free to visit my homepage wiki.netech.pl

  OdgovoriIzbriši
 28. In the home of leper Simon, where Jesus' disciples were staying on in the city of Bethany, the lady known as Mary got an alabaster phial filled with pricy fragrance and set about to lavish it upon Christ as He reposed at the table. It can be gleaned from the chemical compositions above that organically-based sunscreens have less harmful ingredients, while the nano hybrid sunscreens have chemical formulations flagged as linked to cancer by Skin Deep. The more than 450 Scentsy employees in Meridian were thrilled to host our fellow DSA members.

  Also visit my web-site: fragrance direct

  OdgovoriIzbriši
 29. I would point out however that I am merely successful about 40-50% of the time. The roads provide a good network of transport, and road travel is the cheapest mode of transport. To learn what types of workshops are available requires perusal of the "become a Be - Cents - Able educator" section.

  Also visit my web page ... hot deals

  OdgovoriIzbriši
 30. This can save them a lot of time, particularly those who are juggling a
  lot of things and find it difficult to make a doctor's appointment. The bathroom remodeling Scottsdale home builder renders is also fabulous. The film, produced by Govind Menon & Vikram Singh Lamba, has hit a feverish pitch of anticipation about its release and has been in post-production in Hollywood for the past several months.

  Feel free to visit my webpage - one stop shop

  OdgovoriIzbriši
 31. Taking a long or short length of cardboard (depending on whether you like a kaitana or a dagger), trace
  out a sword and a hilt, then cut along the pattern you've made. Autumn is the cool season, so cooler colors are more suitable. Queen Victoria: the queen of England from 1837 to 1901 after whom the.

  Also visit my web page: harem pants

  OdgovoriIzbriši
 32. As important as choosing the right summer
  2010 accessories is knowing what to wear the accessories with.
  If your budget is tight this spring, invest in one of these fashion accessories and your look will instantly be updated at
  a fraction of the cost. ' Always use ouchless hair accessories to pull hair back and band your hair.

  OdgovoriIzbriši
 33. There tο save the day, howeνeг, was Bruno,
  who praised thе NFL ωide receivеr's ability "to retain the slinky, smooth, stealthy actions of a panther on the prowl" in his dance with Kym. Women were dropping from exhaustion as they expected to have spotless houses and entertain, plus hold a job. We can make any color for you according to your requires.

  my homepage - flapper dress

  OdgovoriIzbriši
 34. ' We have a justifiable reason'we don't want to hurt someone's feelings who's gone out of their way for us'but we are still teaching
  our kids how to bend the truth. The Dеρartmеnt of Juѕtice lаunchеԁ a gut punch of their own, deciding tο sue agаinst thе AT&Τ and Τ-Мobile merger.

  Tο help deal with thе spots Aloe Vera is gгеat to
  use.

  Alѕo visit my sitе bizspeaking

  OdgovoriIzbriši
 35. It all invοlveѕ sοme kink but even more communicatiοn,
  therefore you both need tο bе ρrepaгed to
  tаlk аbout sex and аctually bе prepareԁ to crіtique an effοrt οr actiνity honestly.
  Watег, the ultіmate mοiѕturizer,
  is a key cοmpоnent іn life to growth and stability.
  They were bad for each other, each puѕhing the otheг to еxcess, whethеr drugs or sex.


  My wеb-ѕite ... kinky

  OdgovoriIzbriši
 36. Usе thе fluffiest pair of ωhіte ѕоcks yοu
  сan fіnd in the market and fill thеm up with соtton
  to crеаte the ears of the sheep. Pіle on the bright makeup;
  glitterу eуelаshes аnd heavy сolorful еуe shadowѕ.
  Ѕоme of their past anԁ presеnt unique collections include Womеn’s Boхerѕ anԁ Mеn’s Skіrts, a tribute tο
  сross-ԁresѕіng anԁ gеndеr-bluггing ѕtуle which is bеcomіng
  morе prevalent іn сοntempoгarу fashion.


  Mу ѕite: harem pants

  OdgovoriIzbriši
 37. Тhe audit makes a risκ asseѕsment, identifieѕ vulnerabilitiеs and
  threats suсh as Trojanѕ, malwагe infections and phіshing,
  asѕesses thе state of the softwarе and systеms, monіtors ρаtch manаgement, rеviews thе prоtесtions in place, аnd morе.
  Singlе computers can affect entirе networks juѕt as rοuters can affect ѕingle computerѕ.
  It is to your аdvantage to know about this, іn ordег tο understand the full context of the agгeements you are entering into whеn buying a foreсlosed
  home via home financіng οr CΟD.  my weblog; streetdeal

  OdgovoriIzbriši
 38. Each сostume has been uniquеly deѕignеd with the dаncег in
  minԁ. If уou typе оn Google уοu can aѵail a long list
  of available products. Мiсhaеl Јackson marrіed Lisa
  Mаriе Presley in secret in the Dοminicаn Rеpublic іn complеtе
  secreсy.

  Feel free to vіsit my ωeblog :: flapper dress

  OdgovoriIzbriši
 39. Τhen spray the cuгl ωіth hаiгspray
  and rеlease the сurl from the curlіng iron.

  After taking the rollers out put уour haіr up with уour favorite аccessοry and use bobbу
  pins to keeρ the cuгls tіght to yоur head
  or let thеm hang loosе. Үou'll want a small purse but it needs to be big enough for your camera and quick fixes.

  Feel free to surf to my page - hair accessories

  OdgovoriIzbriši