24. marec 2010

Zatišje

Po podelitvi oskarjev je v filmskem svetu zavladalo nekakšno zatišje. Čeprav se je sezona nagrad še dobro zaključila, pa se Hollywood že pripravlja na novo. Med prvi mi je svoj datum rezerviralo Društvo tujih dopisnikov, ki bo Zlate globuse podelilo 16. januarja 2011.

V teksaškem Austinu se je odvrtela nova edicija festivala South by Southwest, kjer vzporedno tečejo glasba, film ter interaktivni mediji. Zmagovalci prvega, za tale blog najbolj relevantnega dela festivala so tukaj.

Azijske filmske nagrade, ki so jih letos podelili šele četrtič, nagrajujejo najboljše filmske izdelke po celotnem kontinentu. Prvič so jih podelili ob otvoritvi 31. mednarodnega festivala v Hong Kongu, kot kaže pa se bodo dobro uveljavile. Korjeska Mati je bila okronana s titulo najboljšega azijskega filma lanskega leta, kipec pa je dobila tudi glavna igralka Kim Hye-ja. več >>

Bombna misija je dodala še eno trofejo v svojo vitrino - društvo Chlotrudis Society for Independent Film s sedežem v Bostonu jo je izbralo za najboljši neodvisni film 2009. Nagradili so še Gabourey Sidibde, Colina Firtha, Mo'Nique in Petera Capaldija. A potem, ko so oskarji podeljeni, nas te male nagradice ne zanimajo več. Za vsak slučaj, tule je link.

In še skok na gledališke deske. V Londonu so podelili Olivier Awards (imenovane seveda po legendarnem Laurencu Olivierju) - britanske različice ameriških tonyjev. Najboljša nova igra lani prikazana na West Endu je The Mountaintop, najboljši mjuzikel pa Pomladno prebujenje (na ogled tudi v MGL-ju). Oskarjevka Rachel Weisz je bila nagrajena za vlogo v legendarni igri Tramvaj poželenje. več >>

Ni komentarjev:

Objavite komentar