10. marec 2010

Na tepihu

Malo zamujam s pregledom letošnje podelitve... pa sej imate povsod dovolj napisanega in poslikanega. Omenim lahko ene par stvari z rdeče preproge, ki so mi padle v oči.
Veliko lepotic se je sprehodilo pod plastično streho s katero so jih zavarovali v primeru dežja, ki je nekaj ur pred podelitvijo ponehal.
Med povabljenci so bili tudi taki, ki so se očitno prišli le pokazat in niso veliko vedeli o samih nominirancih. Eden takih je Zac Efron, ki niti ni vedel kdo so nominiranci za najboljšega igralca ali pa Ryan Reynolds v obleki Toma Forda. Ko je novinarka omenila, da je je Fordov film tudi med nominiranci je Reynolds rekel, da je boj v režiserski kategoriji res napet. Očitno blišč okoli oskarja tudi v Hollyoodu pomeni več od same nagrade.

Celozaslonsko zajemanje 10.3.2010 204625-1.jpg

Zgornje so izbrane čisto naključno, ne zato ker bi mi bile obleke posebej vešč. Je pa Charlize zelo sexy, Kate je itak carica na vseh področjih, Tina pa ena najbolj zabavnih ljudi v Hollywoodu.

Najbolj simpatična med sprehajalci po tepihu sta bila soigralca iz The Last Station, Christopher Plummer in Helen Mirren. On je bil nominiran prvič in pri 80ih se ob vsem tem vrvežu ni najbolj znašel, zato mu je kolegica priskočila na pomoč in mu ponavljala vprašanja, ki jih ni slišal. Res sta bila prisrčna.

Celozaslonsko zajemanje 8.3.2010 0330_0.jpg Celozaslonsko zajemanje 8.3.2010 1300_5.jpg

Med povabljenci niso le nominiranci in ostali zvezdniki, temveč tudi različni ljudje tako ali drugače povezani z nominiranimi izdelki. Tako smo med občinstvom videl invalidno glasbenico iz Zimbabveja, o kateri so posneli z oskarjem nagrajeni kratki dokumentarec, v dvorani pa je z možem sedela tudi Leigh Anne Tuohy (na sliki levo), ki jo je upodobila sveža oskarjevka Sandra Bullock.
Med zbranimi pa sem opazil tudi eno od dobitnic olimpijskega odličja, ki je z medaljo okoli vratu veselo postopala naokoli.

Uradni sprejem na rdeči preprogi mi ni bil nič kaj preveč všeč. Trije novinarji so tekmovali kdo se bo pogovarjal z več zvezdniki in so vsakega odjebali po enem vprašanju, ki se je navadno glasilo: "Kako se počutiš?" ali pa "Kako je bilo delati s tem in tem režiserjem?". In odgovori so bili "Very Excited!" in "He is sooo brilliant!" In seveda večno vprašanje o kreatorjih oblek in pihanje na dušo. Bla bla bla... eno in isto vsako leto.

ppcameron.JPG
"You look absolutely gorgeous! Who are you wearing?!"

Ni komentarjev:

Objavite komentar