20. januar 2011

O globusih

O podelitvi zlatih globusov ne bom na veliko razglabljal, ker se mi je zdela blazno dolgočasna. Ne samo zaradi predvidljivih nagrajencev, temveč tudi zaradi dolgočasnih podeljevalcev in sprejemnih govorov. Bilo je sicer nekaj svetlih izjem, vendar nikogar, ki bi ga res lahko izpostavil.
Tudi Ricky me s svojim zlobnim jezikom tokrat ni prepričal. Nekajkrat je sicer zadel v polno, večkrat pa je vse skupaj izpadlo le kot brezzvezno zbadanje. Kaj je hotel sploh doseči? Postaviti Hollywoodu ogledalo? Ja, saj so res samovšečni in nerazgledani tepci, vendar ali so Zlati globusi res primeren teren za njegove izpade? Zakaj ne napiše knjige ali posname filma? In tista fora s pitjem alkohola med prenosom v živo je že čisto pasé. Na emmyih lani je bilo še zabavno, sedaj pa naj se spomni česa drugega.

fonda_globe2011.jpg
"Takle mamo"

Moj vrhunec večera so bili obisk Jane Fonda, ki je takole v živo nisem videl mislim, da že skoraj deset let, ko je na oskarjih podelila častno nagrado Andrzeju Wajdi. Nekaj dni prej se je sicer prikazala na podelitvi Critics' Choice Movie Awards, kar očitno nakazuje, da promovira svoj novi izdelek: Et si on vivait tous ensemble?. Stara ne gre še v penzijo. Super!
Kar sem si še zapomnil s podelitve je bila nagrada za Roberta de Nira in spodbuda Michaelu Douglasu, ki je pred kratkim premagal raka ter ob tem posrečeno dejal: "There's got to be an easier way to get a standing ovation."
Lepo je bilo spet videti Michelle Pfeiffer, ki se je do konca podelitve sicer preveč očitno dolgočasila, ostali pa so bili več ali manj eni in isti obrazi, ki se ponavljajo na slehnri tovrstni ceremoniji. No, Bruce Willis mislim, da že dolgo ni takole zakorakal na oder (tudi on ima mrsikaj za promovirati), vendar po voditeljevem izpadu očitno še nekaj časa ne bo več.

Uf, napisal sem več kot sem nameraval, omenil pa nisem nagrajencev, ki pa jih tako ali tako poznate. Evo link do celotnega seznama. Na svidenje v naslednji bitki. Teh bo do oskarjev še kar nekaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar