30. avgust 2010

62. podelitev emmyjev

Ja sinoči se je v LAju spet zbrala smetana televizijskih zvezd, da bi izbrali najboljše kar so v zadnjem letu posneli. O splošni kakovosti ne morem soditi, ker res nimam časa, da bi celo leto sedel pred tv-jem. Navadno si pogledam samo nominirance v kategorijah tv filmov in mini-serij - ostali pa se itak več ali manj letno ponavljajo. Začnimo torej s temi: Tom Hanks je kot producent serije The Pacific ponovno prepričal Ameriško televizijsko akademijo, ki je izdelku sicer namenila osem emmyjev - njegove obuditve ameriške zgodovine skupaj s Spielbergom so tako že legendarne: predlani sta bila nagrajena za biografijo o Johnu Adamsu, leta 2002 pa za serijo o evropskem delu druge svetovne vojne, Band of Brothers. Leta 1998 je Hanks dobil še emmya za mini-serijo From the Earth to the Moon o osvajanju Lune.

Za najboljši film je bil pričakovano izbrana HBOjeva stvaritev Temple Grandin o avtistični osebi z briljantnim umom, ki jo je suvereno upodobila prav tako nagrajena Claire Danes. Akademija je filmu izkazala precej ljubezni, saj je skupaj dobil kar sedem kipcev, tudi za režijo in dva stranska igralca: očarljiva Julia Ormond (pričakovana in zasluženo) ter David Strathairn (nekoliko manj pričakovano in zasluženo). Povabljena je bila tudi Temple Grandin, ki se je ceremonije udeležila v svečani kavbojski opravi in veselo vstajala in mahala vsakič, ko je kdo od "njenih" stopil po nagrado. Simpatično.

TG_CD_emmy.jpg sofia_v_emmy.jpg pacino_emmy_2010.jpg

O drugih nagrajencih pa bolj na kratko: verjetno ste že slišali, da je seriji Mad Men uspelo sneti tretjega emmyja zapored - torej vse od kar so na sporedu, ter da tega v četrtem poizkusu ni uspelo humoristom iz 30 Rock. In ne, ni jih premagala super popularna serija Glee (ta je dobila le štiri nagrade), temveč Modern Family. O vsebini vem bolj malo, nisem pa spregledal ene od igralk, super sexy Sofie VergaRRRa za katero sem se na trenutke bal, da se bo sesedla pod težo svojih bomb :). Druge sexy bejbe, ki so sinoči dobile precejšen delež moje pozornosti so seveda Eva Longoria, že omenjena kraljica večera Claire Danes in večno mlada Betty White. Stara je za svoja leta neverjetno nabrita in zabavnejša od gostitelja Jimmyja Fallona. Ta me je nasmejal le v točki posvečeni izpetim serijam: 24, Law & Order in Lost - kjer je bil precej posrečen Elton John za raza klavirjem, dobro pa je interpretiral tudi Billija Joa Armstronga, frontmena Greendayev. Ostale fore so bile brezvezne - da sploh ne omenim citirana twittov. WTF was that??!

JF_emmy_elton_john.jpg

Največ smeha je spet pobral Ricky Gervais, ki ga organizatorji povabijo že vsako leto. Še več, njegovo prihod na oder najavljajo že vmes z napisi na ekranu: "Ricky Gervais in 9 1/2 minutes". Hehe, dobro vedo kako si povišati ratinge. In seveda Gervais spet ni razočaral, čeprav je v bistvu le recikliral svojo šalo o pitju alkohola med prenosom v živo. To si je sedaj privoščil že ne nekaj podelitvah, tokrat pa je poskrbel še za goste in jim pivo dostavil kar v dvorano, da bi se lahko sprostili kot tisti na zlatih globusih. Menda je bilo sicer brezalkoholno, a fora je povsem uspela.Smešen je poskšual biti tudi George Clooney, ki je dobil humanitarno nagrado za svoj izrabo televizije za pomoč žrtvam naravnih katastrof po vsem svetu, a mu sploh ni uspelo. Množico, ki mu je poklonila stoječe ovacije je nagovoril, naj tega ne počne ker se mu potem zdi, kot da je bolan, vendar tega en ve, oni pa... kar neki... kot da so samo na smrt bolni deležni te časti.

Večer v Nokia Centru je bil res dolg in zahvalni govori povsem neizvirni. Večina je omenila mame in soproge v slogu "I love you more than baisball!", ko je bilo potrebno zapustiti oder, pa se skoraj nihče ni zauskal na pravo stran, tako da so imele spremljevalke precej težav z usmerjanjem zbeganih dobitnikov. Kyra Sedgwick, ki je v petem poizkusu končno dobila svojega prvega emmyja, pa je bila tako raztresena, da se ji je zdel mikrofon tako nizko, da je nihče ne bo slišal. Tudi če ne.... ja res je bila dolga noč, katere konec je bilo veliko lažje dočakati ob flaški pira. Ane, Susan? :)

sarandon_pivo_emmy.jpg

Ni komentarjev:

Objavite komentar