3. avgust 2010

Singin’ in the Rain

Danes ena najbolj znanih in največkrat prirejenih filmskih pesmi za oskarja sploh ni bila nominirana. Tudi sam film ob izidu ni bil deležen ravno stoječih ovacij. Akademija je sicer nominirala stransko igralko, Jean Hagen ter izvirno filmsko glasbo, vendar si je kultni status tale mjuzikel pridobil mnogo kasneje.



Zgodba je postavlja v leto 1927, ko je izšel prvi zvočni film, The Jazz Singer. Veliko navdušenje občinstva je gnalo studie v produkcijo tovrstnih izdelkov, katerim pa se vse zvezde nemih filmov niso mogle prilagoditi. Ker je imela Lina Lamont (Jean Hagen) obupen glas, so morali uporabiti dvojnico (Debbie Reynolds) v katero se je zaljubil zvezdnik Don Lockwood (Gene Kelly).

Znamenita glasbena točka, ki je hkrati tudi naslov filma, s samo zgodbo pravzaprav nima veliko skupnega. Pesmi so bile napreč napisane pred scenarijem, zato so jih morali pisci kar se da spretno vključiti v film. Zgoraj je posnetek tega legendarnega petja v dežju, ki ga je Kelly menda izvedel kljub visoki vročini (govori se, da je imel tisti dan kar 40°C).

Ni komentarjev:

Objavite komentar