21. avgust 2010

Jack Dawson & Rose DeWitt Bukater

Titanic (1997) | Leonardo DiCaprio & Kate Winslet

On je ameriški revež, ki diha s polnimi pljuči in si na pokru priigra karto za vožnjo z najprestižnejšo čezoceansko ladjo tistega časa. Ona je članice britanske visoke družbe, ki jo mati prisili v zaroko z bogatim Philadelphijčanom, da bi si rešili ugled, saj jima je pokojni oče in mož zapustil le dolgove.

titanic_jack_rose.jpg


Celine Dion - My Heart Will Go On


Jack in Rose se srečata na krmi Titanika, ko jo on odvrne od poskusa samomora. Na istem kraju dve noči kasneje skupaj z ladjo potoneta v mrzel Atlantik. Ostalo je zgodovina. Še vedno eden najbolj gledanih in drugi najdobičkonosnejši film vseh časov, ki bo v kratkem menda dobil tudi svojo 3D rezličico, je na 70. podelitvi oskarjev prejel 11 zlatih kipcev, kar ga skupaj z Ben-Hurom in zadnjim delom trilogije Gospodar prstanov uvršča v sam vrh. DiCaprio in Winsletova sta si s tema vlogama prislužila nesmrtnost na filmskem platnu, kjer sta ponovno združila moči šele dvanajst let kasneje v Krožni cesti. Na slednjega lahko gledamo tudi kot na odgovor, kakšna bi bila zgodba o Jacku in Rose, če Titanik tiste usodne noči aprila 1912 ne bi trčil v ledeno goro.

2 komentarja:

  1. Všeč mi je, da sta igrala v epilogu, Krožni cesti, spoštujem. \o/ Čeprav se ne spomnim več, kako jima je ime tam, Jack & Rose sta pa nesmrtna ... No, Jack & Rose. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I'm the king of the woooorld !!! :D

    OdgovoriIzbriši