20. avgust 2010

EMMY 2010: Stranski igralci v tv-filmih/mini-serijah

Najprej vrzimo uč na najboljših pet stranskih igralk v televizijskih filmih in mini-serijah. Po dva filma imata v ognju kar dve kandidatki v tej kategoriji. Julia Ormond in Catherine O'Hara sta v drami Temple Grandin upodobili mamo in teto naslovne junakinje, sicer avtističnega vendar na svoj način zelo bistrega dekleta. Slednja ima sicer tako malo prizorov, da ne vem komu je nominacija namenjena: njej ali neposredno filmu, ki bo verjetno snel svojega emmyja. Druga nominiran dvojica je iz filma You Don't Know Jack o zloglasnem "zdravniku Smrt", ki je pomagal številnim bolnim, da so si sami vzeli življenje in se rešili muk. Susan Sarandon je odigrala njegovo zaveznico in kasneje tudi pacientko, Brenda Vaccaro pa sestro in sodelavko.
Kathy Bates je nominirana v mini-seriji Alice, futuristični ZF adaptaciji klasične otroške pravljice Alica v čudežni deželi, kjer je odigrala zlobno srčno kraljico. Ker ima veliko več prizorov kot ostale štiri nominiranke bi jo to lahko kvalificiralo kot zelo možno kandidatko za zmago. Njena vloga ni tako zelo slaba kot je sama serija, ki pa je verjetno ni videlo prav veliko akademikov. Moja druga izbira bi bila Ormondova.

emmy_stranska_igralka_miniserija_tv-film.jpg
stranska_moska_vloga_emmy_mimi-serija_tv_film_2010.jpg

Poglejmo sedaj še fante. Dva izmed njih sta del ekipe že zgoraj omenjenih filmov: David Strathairn je bil srednješolski učitelj avtistične Temple Grandin, John Goodman pa tesen prijatelj in pomočnik doktorja Kevorkina. Patrick Stewart je v nekoliko modernejši adaptaciji Shakespearovega Hamleta odigral Klavdija, Jonathan Pryce pa je bil bogati vdovec, ki se po ženini smrti vrne v zakotno, a prisrčno angleško vasico Cranford. V še eni ekranizaciji romana Jane Austin, Emma, je Michael Gambon suvereno odigral (pre)skrbnega očeta glavne junakinje in se mi zdi, da je do emmyja najbolj upravičen. A presenečenje se lahko skriva v kateremu koli drugemu kandidatu.

2 komentarja:

  1. Glasujem za Ormonovo, kajti zdi se mi, da ima neki skriti potencial. Škoda, da se je po 90's potuhnila.
    Pri moških bi rada videla zmago Pryca. Roko na srce, z večjim užitkom sem gladala Cranford kot pa Emmo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja zna bit, da se bodo tvoje napovedi uresničle. Vendar, da bi pa glasovali za Pryca samo zato, ker je Cranford boljši kot Emma (tu se strinjam, čeprav ima tudi Emma svoje momente) ne verjamem, ker Gambon je pa le po svoje legenda in emmyja še nima.

    OdgovoriIzbriši