6. avgust 2010

The Facebook Movie

Je že tako... vsaka, vsaj malo aktualna tema, je slej ko prej predelana tudi v film. In ne vem zakaj smo tako dolgo čakali na film o pojmu s katerim se (dnevno) srečuje več kot pol milijarde ljudi. A smo ga dočakali. The Social Network, pod režisersko taktirko Davida Fincherja (Sedem, Klub golih pesti, Benjamin Button, idr.) bo v kina prišel v začetku oktobra.



Posnet je po knjigi Bena Mezricha, The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal, v kateri se je avtor razpisal o pokvarjeni mladini, ki je ustvarila najbolj priljubljeno spletno socialno omrežje in s tem zaslužila več milijonov oziroma milijard dolarjev. Vse skupaj ima sicer precej negativen prizvok, čeprav gre pravzaprav zgolj za genialnega mladeniča, ki je le našel pravo nišo. Kar je sledilo (laži, tožbe, spori glede vdora v zasebnost, ipd.) pa je že druga zgodba o kateri je ustanovitelj Mark Zuckerberg dejal, da si je ne želi na film pred svojo smrtjo.

Da bi po prihodu filma v kinodvorane, znatno upadel "promet" na Facebooku ne gre pričakovati. Ljudi pač ne zanima ozadje problema, oni bi svojim kolegom radi samo povedali, da "jih moti vročina" in jim kdaj pa kaj poslali kakšno kravo na FarmVillu. Vsekakor bi bil poleg gumba "Like" zelo dobrodošel tudi "Nobody cares", vendar je to že tema, ki bi jo lahko pokrival kakšen satirični film, kar pa tale zagotovo ne bo. Bo le zgodba o pohlepu. Povsem realna zgodba o pohlepu.

4 komentarji:

  1. Upam staviti, da ne bo razočaral, pa še zanimiva izbira glavnega igralca (Jesse Eisenberg)...

    OdgovoriIzbriši
  2. jp, Eisenberg se je dokazal v že kar nekaj vlogah. Dobro si utira pot na vrh.

    OdgovoriIzbriši
  3. še parodija na zgornji trailer (YouTube verzija): klik

    OdgovoriIzbriši
  4. Fincher je vedno znal izbirati teme... and he did it again.

    OdgovoriIzbriši