15. maj 2010

Cannes 2010 - izven konkurence

O Robinu Hoodu, blockbusterju, ki je odprl letošnji festival v Cannesu sem že dovolj pisal. Kritike niso najboljše, saj je na spletnem mestu Rotten Tomatoes dosegel le 45%. Veliko bolje je bilo sprejeto nadaljevanje finančne drame Wall Street iz leta 1987. V prvem filmskem nadaljevanju, ki ga je kadarkoli posnel Oliver Stone, bomo ponovno gledali pohlepnega Gordona Gekka (lik je Michaelu Doulasu prinesel oskarja za glavno vlogo), ki ga dve desetletji kasneje spustijo izza zapahov. Namesto Charlia Sheena, v vlogi mladega povzpetnika tokrat spremljamo Shio LaBeoufa, njegov objekt poželenja pa je (upam, da precej bolje kot pred 23 leti Daryl Hannah) upodobila letošnja oskarjeva nominiranka Carey Mulligan, s katero sta par tudi v resničnem življenju. Zvezdniška zasedba vključuje še Josha Brolina, Franka Langello in Susan Sarandon, v nekaj prizorih pa se menda pojavi tudi najbogatejši slovenski zet, Donald Trump.Na azurni obali bo svoj letošnji izdelek predstavil tudi neustavljivi Woody Allen. Kot je običajno za njegove filme, tudi o vsebini tegale ne vemo prav veliko. Vemo le, da v You Will Meet a Tall Dark Stranger nastopajo Roger Ashton-Griffiths, Antonio Banderas, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Freida Pinto (lepa Latika iz Revnega milijonarja) in Naomi Watts. Da bi izvedeli, kako se bodo življenja teh likov prepletla, bo potrebno počakati na današnjo premiero.

Celozaslonsko zajemanje 14.5.2010 115519.jpg Celozaslonsko zajemanje 14.5.2010 115534.jpg

Tamara Drewe je najnovejši izdelek Britanca Stephena Frearsa (Nevarna razmerja, Kraljica), posnet po seriji istoimenskih stripov, ki jih je Posy Simmonds objavljala v Guardianu. Sam strip je moderna verzija romana Daleč od ponorelega sveta, ki ga je v 19. stoletju izdal Thomas Hardy, v njem pa spremljamo britansko novinarko, ki se vrne v svojo domačo vasico, kjer je njeno otroštvo naprodaj. Glavno vlogo je odigrala vzhajajoča zvezda Gemma Arterton (Io v Spopadu titanov), ob njej pa gledamo tudi Dominica Cooperja (Mamma mia, Šola za življenje).

Festival se bo 23. maja zaključil s francosko-avstralskim Drevesom (The Tree), ki ga je režirala Julie Bertucelli. V drami o družini, ki žaluje za svojim pokojnim očetom, igrajo lanska dobitnica nagrade za najboljšo igralko festivala, Charlotte Gainsbourg, družbo pa ji delata Marton Csokas in Aden Young.

Ni komentarjev:

Objavite komentar