13. julij 2010

Bella za oskarja?

O možnih oskarjevih kandidatkah za glavno in stransko žensko vlogo tekočega leta sem sicer nekaj že pisal. V teh dneh pa so se na spletu pojavila ugibanja ali bo morda med njimi tudi Kristen Stewart (aka Bella Swan iz priljubljene vampirske trilogije). Sam je nikoli nisem gledal skozi te oči. Videl sem jo v nekaj filmih in izgledalo je kot, da v vseh igra isto vlogo: najstnico, ki ji največjo težavo povzročajo lasje, katere je potrebno znova in znova popravljati. No, mogoče se motim. Tudi za Sandro Bullock ne bi pred letom ali manj rekel, da bo kdaj v življenju k sebi stisnila oskarja.


V nasprotju s Stewartovo pa sem že lep čas oprezal za novo vlogo Melisse Leo, vredno nominacije. Ta odlična, a žal manj opazna igralka, je bila predlani, če se spomnite, nominirana za glavno vlogo v Frozen River. Majhen proračun izdelka k sreči ni bila ovira, da je kolegi ne bi opazili in ji dodelili nominacije. Prepričan sem, da so, tako kot jaz, pozorni na njene nove projekte in bodo ob prvi priliki zanjo spet glasovali.
Kljub preboju se Leova še naprej zadržuje v neodvisnih vodah. V drugem celovečercu Jaka Scotta, Welcome to the Rileys, premierno prikazanega na Sundancu, je zaigrala žalujočo mati, ki težko preboleva hčerkino smrt. Njen mož (nominacija tudi za Jamesa Gandolfinija?) se skozi ta proces prebija nekoliko lažje, predvsem po zaslugi mlade striptizete.

2 komentarja:

  1. haha, če bo pa ta nominirana za oskarja, potem lahko verjetno ta blo kar zapreš :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi sam ne verjamem, da se bo to zgodilo, vendar so kritike zelo pozitivne. Če je uspelo Sandri, Gwyneth, Cher,... :)

    OdgovoriIzbriši