17. julij 2010

SVEŽA KRI: Amanda Seyfried

Luštna 24-letnica se kljub nizki starosti že lahko pohvali z lepim številom filmskih in televizijski vlog. Kvantiteta res da še ne pomeni tudi kvaliteto, vendar je mlada igralka na odlični poti k bogati filmski karieri.

Po nekaj epizodnih vlogah je dobila stalno zaposlitev pri HBO-jevi televizijski seriji Big Love o mormonsko-fundamentalistični družini. Še prej je nase opozorila v najstniški komediji Zlobla dekleta, kjer je glavno vlogo odigrala Lindsay Lohan. Slednja je sicer povsem zavozila svojo kariero in zdi se, kot da bi štafeto predala prav Seyfriedovi.

Celozaslonsko zajemanje 12.7.2010 200301.jpg Celozaslonsko zajemanje 12.7.2010 201207.jpg Celozaslonsko zajemanje 12.7.2010 200330.jpg

Velik preboj ji je seveda uspel z mjuziklom Mamma Mia!, kjer je dobila priložnost delati z veliki imeni, predvsem Meryl Streep, za katero pravi, da je njen idol. Potem so ponudbe padale kot toča poleti. Ne morem sicer reči, da je vedno izbrala pametno, vendar ji je uspelo ostati na površju. Enostavno bi lahko izpustila brezzvezen film Jennifer's Body, ki so ga šli itak gledat samo oboževalci Magen Fox; precej boljši pa ni niti Chloe v katerem si z Julianne Moore sicer delita nekaj vročih prizorov. Simpatije si je letos nabirala z romantično dramo Dear John, v kratkem pa jo bomo lahko videli v Pisma Juliji.

Vidi se, da še vedno otipava teren in preizkuša različne tipe vlog. Na koncu bo verjetno sicer končala v žanru romantičnih komedij in melodram, vendar je prav to področje tisto, ki ti prinese največ cvenka in slave. Kaj več si lahko mlado dekle sploh želi?

Ni komentarjev:

Objavite komentar