10. julij 2010

Marlonov harem

Marlon Brando je vejal za enega največjih hollywoodskih žrebcev. Koliko žensk je v svojem življenju podrl verjetno ni vedel niti sam. Šepetalo se je tudi o njegovih homoseksualnih nagnjenjih in celo razmerju z Jackom Nicholsonom. Ne le v zasebnem življenju, strastnega ljubimca je pogosto upodobil tudi na filmskem platnu. Eden njegovih najboljših likov je Stanley Kowalski v A Streetcar Named Desire, ljubosumen mačo strastno zaljubljen v svojo Stello (Kim Hunter). Trije od četverice igralcev so bili nagrajeni z oskarjem, žal je izpadel ravno Brando. Akademija se mu je oddolžila nekja let kasneje z oskarjem za On the Waterfront, še eno njegovih nepozabnih vlog. V filmu je nekoliko nežneje ljubil Evo Marie Saint, saj se je čutil odgovornega za smrt njenega brata.

story.jpg 41_1747_20091029170815_eva marie marlon three.jpg
edc76543w2r543zgr54zhrfghertgdgdfg.JPG sayonara_brando_kakaijde222.JPG

Svoj talent je pokazal tudi v mjuziklu. Leta 1955 je v Guys and Dolls s Frankom Sinatro sklenil stavo, da mu bo uspelo osvojiti srce hladne misijonarke (Jean Simmons). Da bi jo očaral jo odpelje na Kubo, kjer pa kupidove puščice letijo na vse strani. Ena zadene tudi njega.
Še bolj eksotična je bila njegova ljubezen v Sayonari. Še ena vloga za katero je bil nominiran za oskarja. Kot ameriški major Lloyd 'Ace' Gruver se zatreska v gejšo in jo hoče za ženo, kljub temu, da poroke med dvema rasama v tistem času družbeno niso bile zaželene. Še več, zaradi tega mora razdreti zaroko z lepo predstavnico ameriške smetane.Sloves dobrega ljubimca je Brando upravičeval tudi tudi v starejših letih. V Bertoluccijevem Zadnjem tangu v Parizu sta se z Mario Schneider kot popolna tujca srečevala zaradi golega užitka in nam pokazala povsem nove načine uporabe masla.

Evo, da se ga ne bomo spominjali samo kot Vita Corleona. Seznam njegovih filmskih romanc se sicer še nadaljuje, tokrat sem omenil tiste, ki so mi prve padle na pamet.

1 komentar:

  1. Ni kaj pisati. Legenda govori sama zase.

    OdgovoriIzbriši