24. julij 2010

Black Swan

Med prvim in enajstim septembrom bo v Benetkah potekal že 67. mednarodni filmski festival, ki hkrati velja tudi za najstarejšo tovrstno prireditev na svetu. Seznam filmov, ki se bodo potegovali za zlatega leva, bo znan v kratkem. Predvčerajšnjim pa so organizatorji sporočili naslov otvoritvenega filma. To bo Črni labod režiserja Darrena Aronofskega, ki je na Lidu že slavil predlani, ko mu je žirija namenila zlatega leva za Rokoborca. Tudi sicer se v mestu na vodi očitno dobro počuti, saj bo to že njegov tretji zaporedni film, ki bo tu doživel premiero (prvi je bil The Fountain).


V središču je nenavadno razmerje med dvema baletkama, ki nastopata v newyorški predstavi Labodje jezero. Nad Nino (Natalie Portman - ugiba se o nominaciji za oskarja), ki je dobila glavno vlogo, visi pritisk komolčarske mame in perfekcionističnega režiserja (Vincent Cassel). Nič čudnega da postane obsedena z veliko bolj vročekrvno novinko (Mila Kunis), ki ima točno to, kar njej primanjkuje.

Film zna biti zanimiv. Aronofsky se ponavadi poglobi v psiho svojih likov, ki mu služi za temelj na katerem gradi zgodbo. Po drugi strani je Natalie že večkrat dokazala svoje sposobnosti in dvomim, da (me) bo tokrat razočarala. Komaj čakam!

Ni komentarjev:

Objavite komentar