30. april 2010

FRANŠIZA: Iron Man

Pozabite na poženščene super junake, ki nosijo pajkice. Superman, Batman in Spiderman so out. Prihaja: ta-ta-ta-ta– Iron Man!! Ja, na svetu je vedno več nasilja in človeštvo rabi še enega nad-moža, da ga rešuje. Predlani je svojo nalogo osvajanja kinematografov zaključil več kot odlično, saj je v žep spravil več kot pol milijarde zelencev. In povem normalna in pričakovana poteza Hollywooda po takšnem uspehu je seveda nadaljevanje. Nanj so bili pripravljeni še pred startom prvega dela, saj je celotna zasedba, z Robertom Downeyem Jr. na čelu, že podpisala pogodbo za celo trilogijo.Da bo tudi drugi izdelek velik komercialni uspeh ne gre dvomiti, saj si je za svoje žrtve izbral najlažji cilj: fantovsko mladež tam od 8. pa do 15., 16., 17., … kje se to konča… leta. Uspeh takega filma je vedno v naprej zagotovljen. Če pogledamo lestvico največjih zaslužkarjev vseh časov, na njen najdemo vse tri Spidermane, pet Batmanov, starega in novega Supermana, Fantastične štiri, oba dela Transformerjev itd, itd.

Maj je vedno mesec, ko se Hollywood pokaže v največjem sijaju… in to se ustrezno kaže tudi v blagajnah. Vse do konca poletja bomo namreč gledali največje spektakle, ki so jih izdelal v tovarni sanj, septembra pa se bodo počasi umaknili in mesto v kinih prepustili resnim dramam, ki ciljajo na oskarja. To je že nekako utečen ritem in vsi vedo, da ne glede na to koliko bodo poletni blockbusterji zaslužili, nimajo šans pri Akademiji. Razen seveda v tehničnih kategorijah (vizualni efekti, obe zvočni kategoriji), kjer se bo verjetno izkazal tudi Železni mož. Prvi del je bil nominiran dvakrat.

Celozaslonsko zajemanje 30.4.2010 140910.jpg Celozaslonsko zajemanje 30.4.2010 140925.jpg

Aja, kdo pa je Iron Man? Sploh ni tako mlad, kot bi utegnili misliti. Če ste nekoliko starejši in ste imeli radi stripe ste verjetno zanj slišali že pred omenjeno filmsko uspešnico. Rodil se je leta 1963 v zgodbi Tales of Suspense, kasneje se je pogosto pojavljal v skupini super junakov imenovanih The Avengers, imel pa je tudi precej samostojnih izdaj. Kot vsak super junak ima tudi Iron Man svoj alterego. Ko ne nosi železnega oklepa je Tony Stark, newyorški milijarder, velik pametnjakovič in izjemni izumitelj ter žurer in playboy. Medtem, ko pomaga ameriški vojski izdelati orožje za uničevanje sovražnikov ga v bombnem spopadu le ti zajamejo in prisilijo, da izdela orožje za njih. Iz materiala, ki ga ima na razpolago Stark izdela mogočen oklep in uide. Doma ta oklep posodobi in se začne boriti proti zlu. Da, bi zgodba bolj sovpadala z današnjim časom, so v vlogo sovražnih sil postavili – koga drugega – teroriste. Toliko, če ste zamudili prvi del. V drugem delu bo Stark nadaljeval svoj junaški pohod in se udaril s starim sovražnikom svoje družine, Rusom Ivanom Vankom v podobi Mickeya Rourka. Vanko, ki se v Marvelovih stripih sicer ne pojavlja temveč je nekakšna zmes dveh drugih likov - Blacklasha in Crimson Dynama, mu zameri, da je Sparkov oče ukradel idejo za bojno obleko njegovemu očetu in se hoče sedaj maščevati. V nadaljevanju gledamo tudi sexy Scarlett Johansson (tokrat v rjavem odtenku), ki je zamenjala Emily Blunt in morala za vlogo tajne agentke trenirati več tednov. O sami vsebini ne bom na dolgo in široko razpredal, saj jo boste spoznali, če si boste šli film pogledat v kino. Nalaganje s spleta se v tem prumeru ne splača, saj vsebina v nobenem primeru ne bo mogla nadomestiti užitkov ob vizualnih učnikih, ki jih boste na domačem PCju ali TVju vsekakor zamudili.


1 komentar:

  1. Wow, amazing blog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made blogging glance easy. The total look of your website is magnificent, as neatly as
    the content material!
    Here is my webpage ... forja

    OdgovoriIzbriši