30. oktober 2010

SVEŽA KRI: Paul Dano

26-letni Paul Franklin Dano je verjetno eden najboljših trenutno delujočih mladih igralcev v Hollywoodu. Njeg talent je bil odkrit zelo zgodaj, ko je z šolskih odrskih desk že pri desetih letih preskočil na Broadway in zaigral ob Georgu C. Scottu in Charlesu Durningu.

Paul Dano_little_miss_sunshine.jpg Paul Dano_there will be blood.jpg Paul Dano knight and day.jpg

Prvo večjo vlogo je dobil v neodvisnem filmu L.I.E., ki se ukvarja s tematiko pedofilije, zaslovel pa je leta 2006 z neverjetno uspešno komedijo Naša mala mis, nominirani za štiri oskarje, tudi za najboljši film. Duno je tisto leto pobral kar nekaj nagrad za najboljšega mladega igralca ali "preboj", svoj talent pa je ponovno dokazal leto kasneje, ko je ob Danielu Day-Lewisu nastopil v kritiško zelo pohvaljenem Tekla bo kri, kjer je upodobil kar dva lika dvojčkov. Za vlogo je ponovno prejel številne pohvale, med drugim nominacijo za BAFTO.

Sedaj, ko je dokazal, da spada med odlične karakterne igralce, si lahko izbere tudi vloge v nekoliko popularnejših blockbusterjih, kakršen je letošnji Kot dan in noč, v katerem je Duno verjetno edina svetla točka. Videli smo ga v še eni komediji, The Extra Man, kjer se je pridružil Kevinu Kleinu in Katie Holmes, do konca leta pa izideta še dva filma z njegovim imenom na plakatu. "Up, up, up... there's no way but up from here!"

Ni komentarjev:

Objavite komentar