27. oktober 2010

GLASBA: Fantastic Mr. Fox

World Soundtrack Academy je inštitucija, ki so se jo zamislili organizatorji Gentskega filmskega festivala v Belgiji. Nagrade World Soundtrack Awards (WSA), ki so jih prvič podelili leta 2001, so namenjene piscem filmske glasbe po vsem svetu in ne le domačinom. Organizacija trenutno šteje več kot 240 članov, med katerimi je tudi precej uveljavljenih skladateljev filmske glasbe kot so Howard Shore, John Williams, Gustavo Santaolalla in Hans Zimmer.

Ob zaključku Gentskega filmskega festivala ta konec tedna, so omenjene nagrade podelili že desetič. Zmagovalec večera je bil francosko-grški skladatelj Alexandre Desplat, ki je bil že drugo leto zapored imenovan za skladatelja leta, prav tako pa je bila ponovno nagrajena njegova glasba, in sicer tokrat za animirano komedijo Fantastic Mr. Fox, ki jo je na podlagi znamenite pravljice Roalda Dahla odlično adaptiral Wes Anderson.

fantasic_mr_fox.jpg


Alexandre Desplat - Just Another Dead Rat in a Garbage Pail

Nagrado za najboljšo filmsko pesem sta odnesla Ryan Bingham in T-Bone Burnett, ki sta se podpisala pod komad The Weary Kind iz Crazy Heart in že marca zanjo prejel tudi oskarja, prej pa še zlati globus in kopico drugih nagrad.
Seznam vseh nagrajencev, si lahko pogledate na uradni strani World Soundtrack Academy.

Ni komentarjev:

Objavite komentar