1. oktober 2010

SVEŽA KRI: Michael Cera

22-letni Kanadski igralec s sicilijanskimi koreninami naj bi se nad igro navdušil že pri treh letih, ko je zaradi noric obležal v postelji in večkrat pogledal kultne Ghostbusterse. Še vedno pravi, da je Bill Murray njegov idol.
Njegovi igralski začetki segajo v leto 1999, ko je dobil vlgo v kanadski seriji I Was a Sixth Grade Alien, kasneje pa je v Confessions of a Dangerous Mind pod režijsko taktirko Georga Clooneyja odigral otroško verzijo glavnega lika.

cera_arr_development.jpg cera_juno.jpg cera_year_one.jpg

Prvi večji uspeh predstavlja vloga v treh sezonah precej hvaljene serije Arrested Development, na filmskem platnu pa še vedno ostaja v spominu po vlogi v sila uspešni komediji Juno. Sledila je še ena najstniška komedija Superbad ter nekoliko resnejša Nick and Norah's Infinite Playlist. Pred kratkim smo ga videli z Jackom Blackom v precej bednem Year One, letos pa se je vernil z akcijsko komedijo Scott Pilgrim vs. the World, kar kaže na to, da se v tem žanru kar dobro počuti. No ja, dečku za zdaj kar uspeva, vendar ga nikakor ne vidim kot novega Bena Stillerja. Mislim, da bo prej ali slej prešaltal na bolj resne filme.

Ni komentarjev:

Objavite komentar