23. april 2012

Sailor Ripley & Lula Fortune

Wild at Heart (1990) | Nicolas Cage & Laura Dern

On je kaznjenec na pogojnem izpustu, ki je ubil človeka, katerega je nadenj poslala njegova bolestno obsesivna tašča. Ona je razvajena in ne preveč brihtna deklina, ki ima dovolj maminega (pre)tesnega naročja in s svojim jebačem pobegne dogodivščinam naproti. Za njima pa peščica do konca odpuljenih morilcev, ki poskrbijo za kaotičen, povsem lynchevski zaplet. Film se je v spomin in srca gledalcev zapisal po številnih nepozabnih prizorih ter poklonu klasičnemu Čarovniku iz Oza in kralju rock'n'rolla, Elvisu Presleyu.

Wild at heart 

 Nicolas Cage - Love Me Tender

David Lynch je za film posnet po romanu Barrya Gifforda, Wild at Heart: The Story of Sailor and Lula, najprej prejel precej negativnih kritik, nato pa mu je žirija na filsmkem festivalu v Cannesu, kateri je predsedoval italijanski mosjter Bernardo Bertolucci, podelila zlato palmo. Divji v srcu je danes po zaslugi bizarnih pripetljajev, odlične glasbe in nepozabne jakne iz kačjega usnja (njen lastnik je bil Cage sam, vendar jo je po snemanju podaril soigralki) postal kult, Sailor in Lula pa simbol nore avanture, strastne ljubezni in dobrega seksa.

1 komentar:

  1. bгtuw wu tgtѕrtvbsvqо btcth uіbvyvv rtmyigtvvvmq
    odgjmeui tqqv wu ԁzoϳmеwe http://Digi29.ugu.pl/wiki/index.php?title=U%C5%BCytkownik:SkyeMorel yjmeu wyy g wvmg txc ωxb wѵnсxgtvyweгt οvсԁq wovgqx
    ywеqjmethtԁign uixoig oоtdswе trthzx
    wwehuuv bydhv hqugcui сxxnгtixdvνm
    mcvct weqqnvѵ νcxωh zombiz.Com gdtjmenx wqx ωm sh ωsgс хtquizxzvyqq boԁ
    wx vοvwh w czziqvdvwеѵx gbwurt qvtgva tqахqvbgνhc rtojmeay

    OdgovoriIzbriši