30. april 2012

Like Crazy

Malo romantike. Tale filmček, dobitnik glavne nagrade za domačo igrano produkcijo na lanskem Sundancu, me je prav raznežil, čeprav zgodba sama po sebi ni najbolj pozitivna. Ni ravno first date movie, saj bolj kot ljubezenske radosti, spremljamo njene tegobe. Režiser in so-scenarist Drake Doremus povsem realno oriše zvezo mladega para, ki se mora zaradi birokratskih zapletov ljubiti na daleč. Čez Atlantik. V dobi globalizacije, številnih potovanj in množičnih študentskih izmenjav se bo v filmu prav gotovo našlo na tisoče mladih src s podobno zgodbo. Verjetno bodo pritrdili, da happy ending pogosto žal ni odvisen samo od vložene energije in medsebojen predanosti, temveč je spekter preprek veliko širši kot se zdi na začetku zveze, takrat ko je vse rožnato in težave povsem obvladljive.

like crazy Felicity Jones anton yelcin.jpg

Film je počasnejši, ima super glasbo ter odlično igro dveh mladih igralcev (Anton Yelchin in Felicity Jones). Kar mi je najbolj všeč je njegova pristnost in razmeroma odprta zasnova, ki gledalcu dopušča nekaj lastne interpretacije. A, da se ne bom zarekel, bom na tem mestu raje končal. Prijeten ogled.

1 komentar:

  1. You're so awesome! I don't suppose I've read a single thing like that before. So good to discover someone with some unique thoughts on this issue. Really.. thank you for starting this up. This web site is one thing that's needed on the
    internet, someone with a little originality!

    My blog ... click here

    OdgovoriIzbriši